Verordening 2010/621 - Toewijzing van de vangstmogelijkheden in het kader van de visserijovereenkomst met de Salomonseilanden

1.

Wettekst

22.7.2010   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 190/29

 

VERORDENING (EU) Nr. 621/2010 VAN DE RAAD

van 3 juni 2010

betreffende de toewijzing van de vangstmogelijkheden in het kader van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Salomonseilanden

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name op artikel 43, lid 3,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 26 september 2009 is een nieuwe Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Salomonseilanden (hierna „de partnerschapsovereenkomst inzake visserij” genoemd) geparafeerd.

 

(2)

Op 3 juni 2010 heeft de Raad Besluit 2010/397/EU betreffende de ondertekening en de voorlopige toepassing van de nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij (1) vastgesteld.

 

(3)

De methode voor de toewijzing van de vangstmogelijkheden aan de lidstaten moet worden vastgesteld voor de duur van de nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij, alsmede voor de periode van de voorlopige toepassing ervan.

 

(4)

Deze verordening dient op de dag volgende op die van haar bekendmaking in werking te treden en met ingang van 9 oktober 2009 van toepassing te zijn,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    De vangstmogelijkheden die zijn vastgesteld in het Protocol bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Salomonseilanden, worden als volgt over de lidstaten verdeeld:

—   Vriesschepen voor de tonijnvisserij met de zegen:

 

Spanje

:

75 % van de beschikbare vangstmogelijkheden

Frankrijk

:

25 % van de beschikbare vangstmogelijkheden

  • 2. 
    Als met de aanvragen voor vismachtigingen van de in lid 1 vermelde lidstaten niet alle in het protocol vastgestelde vangstmogelijkheden worden benut, kan de Commissie aanvragen voor vismachtigingen van andere lidstaten in overweging nemen.
  • 3. 
    Onverminderd de bepalingen van de partnerschapsovereenkomst inzake visserij en het protocol is Verordening (EG) nr. 1006/2008 van de Raad van 29 september 2008 betreffende machtigingen voor visserijactiviteiten van communautaire vissersvaartuigen buiten de communautaire wateren en de toegang van vaartuigen van derde landen tot de communautaire wateren (2) van toepassing.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is van toepassing met ingang van 9 oktober 2009.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Luxemburg, 3 juni 2010.

Voor de Raad

De voorzitter

  • A. 
    PÉREZ RUBALCABA
 

  • (1) 
    Zie bladzijde 1 van dit Publicatieblad.
 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.