Besluit 2006/496 - Ondertekening van de Visserijovereenkomst voor de Zuid-Indische Oceaan

1.

Wettekst

18.7.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 196/14

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 6 juli 2006

betreffende de ondertekening namens de Europese Gemeenschap van de Visserijovereenkomst voor de Zuid-Indische Oceaan

(2006/496/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 37 juncto artikel 300, lid 2, eerste alinea, eerste zin,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Gemeenschap is bevoegd om instandhoudings- en beheersmaatregelen voor de visbestanden vast te stellen en overeenkomsten met derde landen en internationale organisaties te sluiten.

 

(2)

De Gemeenschap is partij bij het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee, krachtens hetwelk alle leden van de internationale gemeenschap de plicht hebben samen te werken bij het beheer en de instandhouding van de levende rijkdommen van de zee.

 

(3)

De Gemeenschap en haar lidstaten hebben de Overeenkomst over de toepassing van de bepalingen van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee van 10 december 1982 die betrekking hebben op de instandhouding en het beheer van de grensoverschrijdende en de over grote afstanden trekkende visbestanden, ondertekend en geratificeerd.

 

(4)

De vijfde intergouvernementele conferentie van de partijen die belang hebben bij de toekomstige visserijovereenkomst voor de Zuid-Indische Oceaan, heeft een ontwerp-overeenkomst voorgelegd.

 

(5)

De Gemeenschap bevist bestanden in de betrokken zone en het is in haar belang een effectieve rol te spelen bij de tenuitvoerlegging van de overeenkomst. Bijgevolg dient de overeenkomst te worden ondertekend,

BESLUIT:

Artikel 1

De ondertekening van de Visserijovereenkomst voor de Zuid-Indische Oceaan wordt namens de Gemeenschap goedgekeurd, onder voorbehoud van het besluit van de Raad betreffende de sluiting van die overeenkomst.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad is gemachtigd de persoon (personen) aan te wijzen die bevoegd is (zijn) de overeenkomst namens de Gemeenschap te ondertekenen onder voorbehoud van sluiting.

Gedaan te Brussel, 6 juli 2006.

Voor de Raad

De voorzitster

  • P. 
    LEHTOMĂ„KI
 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.