Verordening 2006/1563 - Sluiting van een visserijovereenkomst met de Comoren

1.

Wettekst

20.10.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 290/6

 

VERORDENING (EG) Nr. 1563/2006 VAN DE RAAD

van 5 oktober 2006

betreffende de sluiting van een Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Gemeenschap en de Unie van de Comoren

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 37, juncto artikel 300, lid 2 en lid 3, eerste alinea,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement (1),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Namens de Europese Economische Gemeenschap heeft de Raad bij Verordening (EEG) nr. 1494/88 (2) een visserijovereenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Islamitische Bondsrepubliek der Comoren goedgekeurd. De twee partijen zijn van start gegaan met onderhandelingen om die overeenkomst overeenkomstig de daarin vastgestelde bepalingen te vervangen door een nieuwe partnerschapsovereenkomst.

 

(2)

Na afloop van die onderhandelingen is op 24 november 2004 een nieuwe overeenkomst geparafeerd.

 

(3)

Die overeenkomst voorziet in een versterking van de economische, financiële, technische en wetenschappelijke samenwerking in de visserijsector met het oog op de instandhouding en de duurzame exploitatie van de mariene rijkdommen, en tevens in de oprichting van partnerschappen tussen bedrijven met het oog op de wederzijds bevorderlijke ontwikkeling van economische activiteiten in de visserijsector en van daarmee verband houdende activiteiten.

 

(4)

Deze overeenkomst dient te worden goedgekeurd.

 

(5)

Verordening (EEG) nr. 1494/88 wordt naar aanleiding van de inwerkingtreding van de nieuwe overeenkomst overbodig en moet omwille van de duidelijkheid worden ingetrokken,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

De Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Gemeenschap en de Unie van de Comoren wordt namens de Gemeenschap goedgekeurd.

De tekst van de overeenkomst is bij deze verordening gevoegd.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de personen aan te wijzen die bevoegd zijn om de overeenkomst te ondertekenen teneinde de Gemeenschap daardoor te binden.

Artikel 3

Verordening (EEG) nr. 1494/88 wordt ingetrokken.

Artikel 4

Deze verordening treedt in werking op de derde dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Luxemburg, 5 oktober 2006.

Voor de Raad

De voorzitter

  • K. 
    RAJAMÄKI
 

  • (1) 
    Advies uitgebracht op 6 september 2006 (nog niet bekendgemaakt in het Publicatieblad).
 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.