Besluit 2010/397 - 2010/397/: Besluit van de Raad van 3 juni 2010 betreffende de ondertekening en de voorlopige toepassing van de visserijovereenkomst met de Salomonseilanden

1.

Wettekst

22.7.2010   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 190/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 3 juni 2010

betreffende de ondertekening, namens de Europese Unie, en de voorlopige toepassing van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Salomonseilanden

(2010/397/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name op artikel 43, lid 2, juncto artikel 218, lid 5,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Unie heeft met de Salomonseilanden onderhandeld over een partnerschapsovereenkomst inzake visserij waarbij aan vaartuigen van de Unie vangstmogelijkheden worden toegekend in de wateren waarover de Salomonseilanden de soevereiniteit of de jurisdictie voor visserijaangelegenheden bezitten.

 

(2)

Na afloop van die onderhandelingen is op 26 september 2009 een nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij geparafeerd.

 

(3)

De Partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Salomonseilanden inzake de visserij in de visserijzone van de Salomonseilanden (1) moet worden ingetrokken en vervangen door de nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij.

 

(4)

De nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij moet namens de Unie worden ondertekend.

 

(5)

Om te garanderen dat de vaartuigen van de Unie kunnen blijven vissen, is het van wezenlijk belang dat de nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij zo spoedig mogelijk wordt toegepast. Daarom hebben de partijen een overeenkomst in de vorm van een briefwisseling geparafeerd die, in afwachting van de inwerkingtreding van de nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake visserij, voorziet in de voorlopige toepassing ervan met ingang van 9 oktober 2009.

 

(6)

De Unie heeft er belang bij de Overeenkomst in de vorm van een briefwisseling betreffende de voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake visserij goed te keuren,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De ondertekening namens de Unie van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Salomonseilanden wordt, onder voorbehoud van de sluiting ervan, goedgekeurd.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon/personen aan te wijzen die bevoegd is/zijn, de overeenkomst inzake visserij namens de Unie, onder voorbehoud van de sluiting ervan, te ondertekenen.

Artikel 3

De Overeenkomst in de vorm van een briefwisseling betreffende de voorlopige toepassing van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Salomonseilanden wordt namens de Unie goedgekeurd.

De tekst van bedoelde overeenkomst in de vorm van een briefwisseling is aan dit besluit gehecht.

Artikel 4

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon/personen aan te wijzen die bevoegd is/zijn, de overeenkomst in de vorm van een briefwisseling betreffende de voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake visserij te ondertekenen teneinde daardoor de Unie te binden.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Luxemburg, 3 juni 2010.

Voor de Raad

De voorzitster

  • E. 
    ESPINOSA
 

 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.