Verordening 2012/692 - Wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 43/2012 en (EU) nr. 44/2012 wat betreft de bescherming van de reuzenmanta en bepaalde vangstmogelijkheden

1.

Wettekst

31.7.2012   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 203/1

 

VERORDENING (EU) Nr. 692/2012 VAN DE RAAD

van 24 juli 2012

tot wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 43/2012 en (EU) nr. 44/2012 wat betreft de bescherming van de reuzenmanta en bepaalde vangstmogelijkheden

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, lid 3,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bij de Verordeningen (EU) nr. 43/2012 (1) en (EU) nr. 44/2012 (2) heeft de Raad voor 2012 de vangstmogelijkheden voor sommige visbestanden en groepen visbestanden vastgesteld welke in de EU-wateren en, voor EU-vaartuigen, in bepaalde niet-EU-wateren van toepassing zijn.

 

(2)

Op de 10de conferentie van de partijen (COP10) bij het Verdrag inzake de bescherming van trekkende wilde diersoorten, die van 20 tot en met 25 november 2011 in Bergen is gehouden, is de reuzenmanta (Manta birostris) toegevoegd aan de lijsten van beschermde soorten in bijlage I en bijlage II bij het verdrag. Bijgevolg is het dienstig te voorzien in de bescherming van de reuzenmanta voor EU-vaartuigen die vissen in alle wateren en voor niet-EU-vaartuigen vissen in EU-wateren.

 

(3)

Een verzoek om proeven te doen met betrekking tot volledig gedocumenteerde vangstquota voor diverse visbestanden in deelgebied VII van de ICES (Internationale Raad voor het onderzoek van de zee), is voorgelegd aan het Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comité voor de visserij (WTECV); doel hiervan is na te gaan welke impact vangstquota hebben op visserijsterfte, teruggooi en selectieve visserijpraktijken in de gemengde visserij. De proeven zouden betrekking hebben op de bestanden van schol, zeeduivels, scharretongen en heek, waarvoor een aanvullend quotum van 1 % beschikbaar zou worden gesteld, en op het schelvisbestand, waarvoor een aanvullend quotum van 5 % beschikbaar zou worden gesteld. In antwoord op het verzoek van de Commissie spreekt het WTECV zijn steun uit voor deze proeven, die het beschouwt als een belangrijke stap in de ontwikkeling van een aanpak ten aanzien van vangstquotabeheer. Het WTECV wijst er tevens op dat het risico dat deze proeven tot een stijging van de algemene visserijsterfte van deze bestanden zullen leiden, zeer laag is. De tabellen voor de desbetreffende TAC's moeten dienovereenkomstig worden gewijzigd teneinde deze aanvullende quota ter beschikking te stellen van de bij deze proeven betrokken lidstaten.

 

(4)

De Commissie voor de visserij in de westelijke en centrale Stille Oceaan (WCPFC) heeft tijdens haar achtste jaarlijkse vergadering (26 tot en met 30 maart in Guam, Verenigde Staten van Amerika) haar bepalingen betreffende gesloten gebieden voor de ringzegenvisserij op grootoogtonijn en geelvintonijn in bepaalde gebieden op volle zee met onmiddellijke ingang ingetrokken. Deze gesloten gebieden zijn in Unierecht omgezet bij artikel 32 van Verordening (EU) nr. 44/2012, dat derhalve moet worden ingetrokken.

 

(5)

Het Verenigd Koninkrijk heeft informatie verstrekt over kabeljauwvangsten door een groep vaartuigen die in de Ierse Zee gebruik maakt van bodemtrawls en gericht vist op wijde mantel. Op basis van deze door het WTECV onderzochte informatie kan worden vastgesteld dat de kabeljauwvangsten, inclusief teruggooi, van die groep vaartuigen niet meer bedraagt dan 1,5 % van de totale vangsten van die groep vaartuigen. Gezien de van kracht zijnde maatregelen ter waarborging van controle van en het toezicht op de visserijactiviteiten van die groep vaartuigen en gezien het feit dat de opneming van deze groep een administratieve belasting zou teweegbrengen die niet in verhouding staat tot hun totale effect op de kabeljauwbestanden, dient deze groep vaartuigen te worden uitgesloten van de toepassing van de inspanningsregeling in hoofdstuk III van Verordening (EG) nr. 1342/2008 van de Raad van 18 december 2008 tot vaststelling van een langetermijnplan voor kabeljauwbestanden en de bevissing van deze bestanden (3).

 

(6)

De TAC voor kabeljauw in het Kattegat moet gelijk zijn aan het quotum van de Unie. Het betreffende cijfer in Verordening (EU) nr. 43/2012 moet dienovereenkomstig worden gecorrigeerd.

 

(7)

Er zijn in 2012 voor de Unie aanvullende vangstmogelijkheden beschikbaar geworden die voortvloeien uit quotaoverdrachten tussen de EU en andere partijen bij de Visserijorganisatie voor het noordwestelijk deel van de Atlantische Oceaan (NAFO). Bijgevolg moet voor het jaar 2012 bijlage IC van Verordening (EU) nr. 44/2012 worden gewijzigd om deze nieuwe vangstmogelijkheden weer te geven. Deze wijzigingen hebben betrekking op het jaar 2012 en laten het beginsel van relatieve stabiliteit onverlet.

 

(8)

Bij bijlage IIC bij Verordening (EU) nr. 43/2012 worden in het kader van het beheer van de tongbestanden in het westelijk Kanaal in ICES-sector VIIe beperkingen van de visserijinspanning vastgesteld. Op verzoek van het Verenigd Koninkrijk heeft de Commissie het WTECV gevraagd of bijlage IIC zodanig zou kunnen worden gewijzigd dat in punt 1.2 voor de uitsluiting van staand vistuig in plaats van het huidige vaste referentiejaar een variabele referentieperiode wordt vastgesteld. In zijn antwoord stelt het WTECV dat een recenter jaar, of een variabele referentieperiode die op verschillende recente jaren gebaseerd is, de voorkeur verdient, en dat de gevolgen van deze wijziging voor de visserijinspanning verwaarloosbaar zijn.

 

(9)

De som van de quota die aan de lidstaten zijn toegewezen in het kader van de TAC voor witte heek in NAFO 3NO, resulteert in een quotum van de Unie dat één ton groter is dan de vangstmogelijkheden die in het kader van die Regionale organisatie voor visserijbeheer (RFMO) zijn vastgesteld. De betrokken quotumtoewijzing in Verordening (EU) nr. 44/2012 moet dienovereenkomstig worden gewijzigd.

 

(10)

Tijdens het overleg over de vangstmogelijkheden tussen de Unie, IJsland en de Faeröer werd voor 2012 geen overeenkomst bereikt. Bijgevolg kunnen de voor dit overleg gereserveerde vangstmogelijkheden nu aan de lidstaten worden toegewezen. Voorts eindigde het overleg tussen de kuststaten over het beheer van de makreelbestanden in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan in Reykjavik op 17 februari 2012 onbeslecht. Daarop hebben de Unie en Noorwegen, overeenkomstig onderlinge bilaterale regelingen, ermee ingestemd hun respectieve vangstmogelijkheden voor makreel voor 2012 vast te stellen. Bijgevolg moeten artikel 1 van Verordening (EU) nr. 44/2012 en de desbetreffende TAC's in de bijlagen IA en IB bij die verordening worden gewijzigd om de niet-toegewezen quota te verdelen en rekening te houden met de traditionele toewijzing van makreel in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan.

 

(11)

In het advies van de ICES en het WTECV wordt aangedrongen op een aanzienlijke vermindering van de TAC voor zandspieringen in de EU-wateren van de ICES-sectoren IIa en IIIa en ICES-deelgebied IV. In aansluiting op dat advies is tussen Noorwegen en de Unie tijdens het op 9 maart 2012 afgeronde overleg overeenstemming bereikt over een vermindering van de overdracht van zandspieringen naar Noorwegen. Verordening (EU) nr. 44/2012 moet dienovereenkomstig worden gewijzigd.

 

(12)

Tijdens de derde internationale vergadering over de oprichting van een Regionale Organisatie voor het visserijbeheer op volle zee in het zuidelijke deel van de Stille Oceaan (SPRFMO) in mei 2007 hebben de deelnemers tussentijdse maatregelen goedgekeurd, waaronder vangstmogelijkheden, om, in afwachting van de oprichting van deze regionale organisatie, de pelagische visserijactiviteiten en de bodemvisserij in het zuidelijke deel van de Stille Oceaan te reguleren. Deze tussentijdse maatregelen zijn tijdens de 2de voorbereidende conferentie voor de SPRFMO-Commissie in januari 2011 herzien en zijn opnieuw herzien tijdens de 3de voorbereidende conferentie voor de SPRFMO-Commissie van 30 januari tot en met 3 februari 2012. Deze tussentijdse maatregelen zijn vrijwillig en niet juridisch bindend uit hoofde van het internationale recht. In het kader van de uit het internationale zeerecht voortvloeiende verplichtingen inzake samenwerking en instandhouding is het evenwel dienstig deze maatregelen in het recht van de Unie te implementeren door een algemeen quotum voor de Unie vast te stellen en dit quotum over de betrokken lidstaten te verdelen.

 

(13)

Verordeningen (EU) nr. 43/2012 en (EU) nr. 44/2012 zijn in de regel van toepassing met ingang van 1 januari 2012. De onderhavige verordening moet derhalve ook met ingang van die datum van toepassing zijn. Een dergelijke retroactieve toepassing doet geen afbreuk aan de beginselen van rechtszekerheid en bescherming van het gewettigd vertrouwen, aangezien de betrokken vangstmogelijkheden nog niet zijn opgebruikt. De nieuwe bepalingen over de reuzenmanta mogen evenwel overeenkomstig artikel XI, lid 5, van het Verdrag inzake de bescherming van trekkende wilde diersoorten pas van kracht worden vanaf de datum van inwerkingtreding van de wijziging van de betrokken bijlagen van dat verdrag. Evenzo moet de intrekking van artikel 32 van Verordening (EU) nr. 44/2012, in overeenstemming met de door het WTECV genoemde datum voor de inwerkingtreding ervan, per 31 maart 2012 van toepassing zijn. Aangezien de wijziging van bepaalde vangstbeperkingen invloed heeft op de economische activiteiten en de programmering van het visseizoen van de EU-vaartuigen, moet deze verordening onmiddellijk na de bekendmaking ervan in werking treden.

 

(14)

Bij de aanneming van Verordening (EU) nr. 44/2012 waren 15 onder Franse vlag varende en in La Réunion geregistreerde vissersvaartuigen niet begrepen in het maximumaantal EU-vaartuigen dat mag vissen op zwaardvis en witte tonijn in het gebied van de Commissie voor de tonijnvisserij in de Indische Oceaan (IOTC). Het in die bijlage vermelde TAC voor de Unie moet dienovereenkomstig worden gewijzigd,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Wijzigingen in Verordening (EU) nr. 43/2012

Verordening (EU) nr. 43/2012 wordt als volgt gewijzigd:

 

1)

Aan artikel 12, lid 1, wordt het volgende punt g) toegevoegd:

 

„g)

reuzenmanta (Manta birostris) in alle wateren.”.

 

2)

Na artikel 13 wordt het volgende artikel ingevoegd:

„Artikel 13 bis

Wijzigingen in Verordening (EG) nr. 754/2009

Aan artikel 1 van Verordening (EG) nr. 754/2009 wordt het volgende punt toegevoegd:

 

„i)

de in het Britse verzoek van 16 maart 2012 aangegeven groep onder Britse vlag varende vaartuigen die in de Ierse Zee (ICES-sector VIIa), ter hoogte van het eiland Man, gericht op wijde mantel (Aequipecten opercularis) vissen met gespecialiseerde bordentrawls met een maaswijdte van 80-100 mm, ontworpen om het vangen van vis te voorkomen (een hoofdlijn op een diepte van 2 voet, korte of geen breidels en een kleine trawlopening)”.”.

 

3)

Bijlage I wordt gewijzigd overeenkomstig de tekst in bijlage I bij de onderhavige verordening.

Artikel 2

Wijzigingen in Verordening (EU) nr. 44/2012

Verordening (EU) nr. 44/2012 wordt als volgt gewijzigd:

 

1)

In artikel 1 worden de leden 3 en 4 geschrapt.

 

2)

Aan artikel 13, lid 1, wordt het volgende punt toegevoegd:

 

„g)

reuzenmanta (Manta birostris) in alle wateren.”.

 

3)

Artikel 32 wordt geschrapt.

 

4)

Aan artikel 37, lid 1, wordt het volgende punt toegevoegd:

 

„g)

reuzenmanta (Manta birostris) in de EU-wateren.”.

 

5)

De bijlagen I, IA, IB, IC, IJ en VI worden gewijzigd overeenkomstig bijlage II bij de onderhavige verordening.

Artikel 3

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is van toepassing met ingang van 1 januari 2012.

In uitzondering op de tweede alinea van dit artikel zijn artikel 1, punt 1, artikel 2, punten 2 en 4, bijlage I, punt 1, en bijlage II, punt 1, echter van toepassing met ingang van 23 februari 2012, en artikel 2, punt 3, is van toepassing met ingang van 31 maart 2012.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 24 juli 2012.

Voor de Raad

De voorzitter

  • A. 
    D. MAVROYIANNIS
 

 

BIJLAGE I

DEEL A

Bijlage I bij Verordening (EU) nr. 43/2012 wordt als volgt gewijzigd:

 

1)

Deel A wordt als volgt gewijzigd:

 

a)

in de eerste tabel (de tabel van de Latijnse namen en de overeenkomstige gebruikelijke namen) wordt op de juiste plaats volgens het alfabet de volgende naam ingevoegd:

 

„Manta birostris

RMB

Reuzenmanta”;

 

b)

in de tweede tabel (de tabel van de gebruikelijke namen en de overeenkomstige Latijnse namen) wordt op de juiste plaats volgens het alfabet de volgende naam ingevoegd:

 

"Reuzenmanta

RMB

Manta birostris”.

 

2)

In deel B

 

a)

wordt de tabel voor kabeljauw in het Kattegat vervangen door:

 

„Soort

:

Kabeljauw

Gadus morhua

Gebied

:

Kattegat

(COD/03AS.)

Denemarken

82 (1)

Analytische TAC

Duitsland

2 (1)

Zweden

49 (1)

Unie

133 (1)

TAC

133 (1)

 

b)

wordt de tabel voor scharretongen in VII vervangen door:

 

„Soort

:

Scharretongen

Lepidorhombus spp.

Gebied

:

VII.

(LEZ/07.)

België

470 (2)

Analytische TAC

Artikel 11 van deze verordening is van toepassing.

Spanje

5 216 (2)

Frankrijk

6 329 (2)

Ierland

2 878 (2)

Verenigd Koninkrijk

2 492 (2)

Unie

17 385

TAC

17 385

 

c)

wordt de tabel voor zeeduivels in VII vervangen door:

 

„Soort

:

Zeeduivels

Lophiidae

Gebied

:

VII.

(ANF/07.)

België

2 835 (3)  (4)

Analytische TAC

Artikel 11 van deze verordening is van toepassing.

Duitsland

316 (3)  (4)

Spanje

1 126 (3)  (4)

Frankrijk

18 191 (3)  (4)

Ierland

2 325 (3)  (4)

Nederland

367 (3)  (4)

Verenigd Koninkrijk

5 517 (3)  (4)

Unie

30 677 (3)

TAC

30 677 (3)

 

d)

wordt de tabel voor schelvis in VIIb-k, VIII, IX en X en de EU-wateren van CECAF 34.1.1 vervangen door:

 

„Soort

:

Schelvis

Melanogrammus aeglefinus

Gebied

:

VIIb-k, VIII, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

(HAD/7X7A34)

België

185 (5)

Analytische TAC

Artikel 11 van deze verordening is van toepassing.

Frankrijk

11 096 (5)

Ierland

3 699 (5)

Verenigd Koninkrijk

1 665 (5)

Unie

16 645

TAC

16 645

 

e)

wordt de tabel voor heek in VI en VII, de EU- en internationale wateren van Vb en de internationale wateren van XII en XIV vervangen door:

 

„Soort

:

Heek

Merluccius merluccius

Zone

:

VI en VII; EU- en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

(HKE/571214)

België

284 (6)  (8)

Analytische TAC

Artikel 11 van deze verordening is van toepassing.

Spanje

9 109 (8)

Frankrijk

14 067 (6)  (8)

Ierland

1 704 (8)

Nederland

183 (6)  (8)

Verenigd Koninkrijk

5 553 (6)  (8)

Unie

30 900

TAC

30 900 (7)

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

(HKE/*8ABDE)

België

37

Spanje

1 469

Frankrijk

1 469

Ierland

184

Nederland

18

Verenigd Koninkrijk

827

Unie

4 004”;

 

f)

wordt de tabel voor schol in VIId en VIIe vervangen door:

 

„Soort

:

Schol

Pleuronectes platessa

Gebied

:

VIId en VIIe

(PLE/7DE.)

België

828 (9)

Analytische TAC

Frankrijk

2 761 (9)

Verenigd Koninkrijk

1 473 (9)

Unie

5 062

TAC

5 062

DEEL B

 

1)

In Aanhangsel 1, kolom c), van bijlage IIA bij Verordening (EU) nr. 43/2012 wordt de kolom voor het Verenigd Koninkrijk (UK) vervangen door:

„UK

339 592

1 086 399

0

0

111 693

5 970

158

70 614”.

 

2)

In Bijlage IIC bij Verordening (EU) nr. 43/2012 wordt punt 1.2 wordt vervangen door:

 

„1.2

Vaartuigen die vissen met staande netten met een maaswijdte van 120 mm of meer en die volgens hun visserijgegevens in de drie voorgaande jaren minder dan 300 kg levend gewicht aan tong per jaar hebben gevangen, zijn vrijgesteld van de toepassing van deze bijlage, mits:

 

a)

deze vaartuigen tijdens de beheersperiode 2012 minder dan 300 kg levend gewicht aan tong vangen;

 

b)

deze vaartuigen op zee geen vis overladen op een ander vaartuig; en

 

c)

elke betrokken lidstaat uiterlijk op 31 juli 2012 en 31 januari 2013 bij de Commissie een verslag indient over de op tong betrekking hebbende vangstcijfers voor deze vaartuigen voor de laatste drie jaar, en over de tongvangst in 2012.

Wanneer aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, zijn de betrokken vaartuigen met onmiddellijke ingang niet meer vrijgesteld van de toepassing van deze bijlage.”.

 

  • (1) 
    Uitsluitend voor bijvangsten. Gerichte visserij is niet toegestaan.”;
  • (2) 
    De lidstaten mogen vaartuigen die deelnemen aan proeven met betrekking tot volledig gedocumenteerde visserij, bovenop dit quotum extra toewijzingen toekennen voor een hoeveelheid die niet groter is dan 1 % van het aan de betrokken lidstaat toegewezen quotum, zulks overeenkomstig artikel 7 van deze verordening.”;
  • (3) 
    Bijzondere voorwaarde: hiervan mag tot 5 % in VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe worden gevangen (ANF/*8ABDE).
  • (4) 
    De lidstaten mogen vaartuigen die deelnemen aan proeven met betrekking tot volledig gedocumenteerde visserij, bovenop dit quotum extra toewijzingen toekennen voor een hoeveelheid die niet groter is dan 1 % van het aan de betrokken lidstaat toegewezen quotum, zulks overeenkomstig artikel 7 van deze verordening.”;
  • (5) 
    De lidstaten mogen vaartuigen die deelnemen aan proeven met betrekking tot volledig gedocumenteerde visserij, bovenop dit quotum extra toewijzingen toekennen voor een hoeveelheid die niet groter is dan 5 % van het aan de betrokken lidstaat toegewezen quotum, zulks overeenkomstig artikel 7 van deze verordening.”;
  • (6) 
    Van deze quota mogen overdrachten plaatsvinden naar de EU-wateren van IIa en IV. Deze overdrachten moeten evenwel vooraf aan de Commissie worden gemeld.
  • (7) 
    Binnen een totale TAC van 55 105 ton voor het noordelijke heekbestand.
  • (8) 
    De lidstaten mogen vaartuigen die deelnemen aan proeven met betrekking tot volledig gedocumenteerde visserij, bovenop dit quotum extra toewijzingen toekennen voor een hoeveelheid die niet groter is dan 1 % van het aan de betrokken lidstaat toegewezen quotum, zulks overeenkomstig artikel 7 van deze verordening.

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe

(HKE/*8ABDE)

België

37

Spanje

1 469

Frankrijk

1 469

Ierland

184

Nederland

18

Verenigd Koninkrijk

827

Unie

4 004”;

  • (9) 
    De lidstaten mogen vaartuigen die deelnemen aan proeven met betrekking tot volledig gedocumenteerde visserij, bovenop dit quotum extra toewijzingen toekennen voor een hoeveelheid die niet groter is dan 1 % van het aan de betrokken lidstaat toegewezen quotum, zulks overeenkomstig artikel 7 van deze verordening.”.
 

BIJLAGE II

De bijlagen I, IA, IB, IC, IJ en VI bij Verordening (EU) nr. 44/2012 worden als volgt gewijzigd:

 

1)

Bijlage I wordt als volgt gewijzigd:

 

a)

in de eerste tabel (de tabel van de Latijnse namen en de overeenkomstige gebruikelijke namen) wordt na de naam Mallotus villosus de volgende naam ingevoegd:

 

„Manta birostris

RMB

Reuzenmanta”;

 

b)

in de tweede tabel (de tabel van de gebruikelijke namen en de overeenkomstige Latijnse namen) wordt op de juiste plaats volgens het alfabet de volgende naam ingevoegd:

 

„Reuzenmanta

RMB

Manta birostris”.

 

2)

Bijlage IA wordt als volgt gewijzigd:

 

a)

de tabel voor zandspieringen en bijvangsten in de EU-wateren van IIa, IIIa en IV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Zandspieringen en bijvangsten

Ammodytes spp.

Gebied

:

EU-wateren van IIa, IIIa en IV (1)

(SAN/2A3A4.)

Denemarken

34 072 (2)

Analytische TAC

Verenigd Koninkrijk

745 (2)

Duitsland

52 (2)

Zweden

1 251 (2)

Unie

36 120

Noorwegen

2 300

TAC

38 420

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande beheersgebieden voor zandspieringen als omschreven in bijlage IIB, niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

 

Gebied

:

EU-wateren van de beheersgebieden voor zandspieringen ()

 

1

2

3

4

5

6

7

 

(SAN/*234_1)

(SAN/*234_2)

(SAN/*234_3)

(SAN/*234_4)

(SAN/*234_5)

(SAN/*234_6)

(SAN/*234_7)

Denemarken

19 526

4 717

4 717

4 717

0

395

0

Verenigd Koninkrijk

427

103

103

103

0

9

0

Duitsland

30

7

7

7

0

1

0

Zweden

717

173

173

173

0

15

0

Unie

20 700

5 000

5 000

5 000

0

420

0

Noorwegen

2 300

0

0

0

0

0

0

Totaal

23 000

5 000

5 000

5 000

0

420

0

()  Kan overeenkomstig artikel 5, lid 4, van deze verordening worden herzien.”;

 

b)

de tabel voor haring in de EU-wateren en de internationale wateren van Vb, VIb en VIaN wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Haring

Glupea harengus

Gebied

:

EU-wateren en internationale wateren van Vb, VIb en VIaN (4)

(HER/5B6ANB)

Duitsland

2 560

Analytische TAC

Frankrijk

484

Ierland

3 459

Nederland

2 560

Verenigd Koninkrijk

13 837

Unie

22 900

TAC

22 900

 

c)

de tabel voor blauwe wijting in de EU-wateren en de internationale wateren van I, II, III, IV, V, VI, VII, VIIIa, VIIIb, VIIId, VIIIe, XII en XIV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Blauwe wijting

Micromesistius poutassou

Gebied

:

EU-wateren en internationale wateren van I, II, III, IV, V, VI, VII, VIIIa, VIIIb, VIIId, VIIIe, XII en XIV

(WHB/1X14)

Denemarken

10 370 (5)

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 7 van deze verordening is van toepassing.

Duitsland

4 032 (5)

Spanje

8 791 (5)  (6)

Frankrijk

7 217 (5)

Ierland

8 030 (5)

Nederland

12 645 (5)

Portugal

817 (5)  (6)

Zweden

2 565 (5)

Verenigd Koninkrijk

13 454 (5)

Unie

67 921 (5)

Noorwegen

30 000

TAC

391 000

 

d)

de tabel voor blauwe leng in de EU-wateren en de internationale wateren van Vb, VI en VII wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Blauwe leng

Molva dypterygia

Gebied

:

EU-wateren en internationale wateren van Vb, VI, VII,

(BLI/5B67-) (9)

Duitsland

20

Analytische TAC

Artikel 12 van deze verordening is van toepassing.

Estland

3

Spanje

62

Frankrijk

1 423

Ierland

5

Litouwen

1

Polen

1

Verenigd Koninkrijk

362

Overige

5 (7)

Unie

1 882

Noorwegen

150 (8)

TAC

2 032

 

e)

de tabel voor leng in de EU-wateren en de internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Leng

Molva molva

Gebied

:

EU-wateren en internationale wateren van VI, VII, VIII, IX, X, XII en XIV

(LIN/6X14.)

België

30

Analytische TAC

Artikel 12 van deze verordening is van toepassing.

Denemarken

5

Duitsland

109

Spanje

2 211

Frankrijk

2 357

Ierland

591

Portugal

5

Verenigd Koninkrijk

2 716

Unie

8 024

Noorwegen

6 140 (12)  (13)

TAC

14 164

 

f)

De tabel voor makreel in IIIa en IV; de EU-wateren van IIa, IIIb, IIIc en deelsectoren 22-32 wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Makreel

Scomber scombrus

Gebied

:

IIIa en IV; EU-wateren van IIa, IIIb, IIIc en deelsectoren 22-32

(MAC/2A34.)

België

512 (16)

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 7 van deze verordening is van toepassing.

Denemarken

17 580 (16)

Duitsland

534 (16)

Frankrijk

1 612 (16)

Nederland

1 623 (16)

Zweden

4 813 (14)  (15)  (16)

Verenigd Koninkrijk

1 503 (16)

Unie

28 177 (14)  (16)

Noorwegen

167 197 (17)

TAC

Niet relevant

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

IIIa

(MAC/*03A.)

IIIa en IVbc

(MAC/*3A4BC)

IVb

(MAC/*04B.)

IVc

(MAC/*04C.)

VI, internationale wateren van IIa, van 1 januari tot en met 31 maart 2012 en in december 2012

(MAC/*2A6.)

Denemarken

0

4 130

0

0

9 482

Frankrijk

0

490

0

0

0

Nederland

0

490

0

0

0

Zweden

0

0

390

10

1 829

Verenigd Koninkrijk

0

490

0

0

0

Noorwegen

3 000

0

0

0

0”;

 

g)

de tabel voor makreel in VI, VII, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU-wateren en internationale wateren van Vb; de internationale wateren van IIa, XII en XIV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Makreel

Scomber scombrus

Gebied

:

VI, VII, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU-wateren en internationale wateren van Vb; internationale wateren van IIa, XII en XIV

(MAC/2CX14-)

Duitsland

20 427

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 7 van deze verordening is van toepassing.

Spanje

22

Estland

170

Frankrijk

13 619

Ierland

68 089

Letland

126

Litouwen

126

Nederland

29 788

Polen

1 438

Verenigd Koninkrijk

187 248

Unie

321 053

Noorwegen

13 898 (18)  (19)

TAC

Niet relevant

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden en tijdvakken niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

EU-wateren en Noorse wateren van IVa

(MAC/*04A-EN)

Gedurende de perioden van 1 januari tot en met 15 februari 2012 en van 1 september tot en met 31 december 2012

Noorse wateren van IIa

(MAC/*2AN-)

Duitsland

8 219

837

Frankrijk

5 479

557

Ierland

27 396

2 790

Nederland

11 985

1 220

Verenigd Koninkrijk

75 342

7 672

Unie

128 421

13 076”;

 

h)

De tabel voor makreel van VIIIc, IX en X, EU-wateren van CECAF 34.1.1 vervangen door:

 

„Soort

:

Makreel

Scomber scombrus

Gebied

:

VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1

(MAC/8C3411)

Spanje

30 278 (20)

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 7 van deze verordening is van toepassing.

Frankrijk

201 (20)

Portugal

6 258 (20)

Unie

36 737

TAC

Niet relevant

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in het onderstaande gebied niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

VIII b

(MAC/*08B.)

Spanje

2 543

Frankrijk

17

Portugal

526”;

 

i)

de tabel voor makreel in de Noorse wateren van IIa en IVa wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Makreel

Scomber scombrus

Gebied

:

Noorse wateren van IIa en IVa

(MAC/2A4A-N.)

Denemarken

12 608 (21)

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 7 van deze verordening is van toepassing.

Unie

12 608 (21)

TAC

Niet relevant

 

j)

de tabel voor sprot en bijvangsten in de EU-wateren van IIa en IV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Sprot en bijvangsten

Sprattus sprattus

Gebied

:

EU-wateren van IIa en IV

(SPR/2AC4-C)

België

1 737 (25)

Voorzorgs-TAC

Denemarken

137 489 (25)

Duitsland

1 737 (25)

Frankrijk

1 737 (25)

Nederland

1 737 (25)

Zweden

1 330 (22)  (25)

Verenigd Koninkrijk

5 733 (25)

Unie

151 500

Noorwegen

10 000 (23)

TAC

161 500 (24)

 

k)

de tabel voor horsmakrelen en bijvangsten in de EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU-wateren en internationale wateren van Vb; en de internationale wateren van XII en XIV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Horsmakrelen en bijvangsten

Trachurus spp.

Gebied

:

EU-wateren van IIa, IVa; VI, VIIa-c, VIIe-k, VIIIa, VIIIb, VIIId en VIIIe; EU-wateren en internationale wateren van Vb; internationale wateren van XII en XIV

(JAX/2A-14)

Denemarken

15 702 (26)  (28)

Analytische TAC

Duitsland

12 251 (26)  (27)  (28)

Spanje

16 711 (28)

Frankrijk

6 306 (26)  (27)  (28)

Ierland

40 803 (26)  (28)

Nederland

49 156 (26)  (27)  (28)

Portugal

1 610 (28)

Zweden

675 (26)  (28)

Verenigd Koninkrijk

14 775 (26)  (27)  (28)

Unie

157 989

TAC

157 989

 

3)

Bijlage IB wordt als volgt gewijzigd:

 

a)

de tabel voor kabeljauw en schelvis in de wateren van de Faeröer van Vb wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Kabeljauw en schelvis

Gadus morhua en Melanogrammus aeglefinus

Gebied

:

Wateren van de Faeröer van Vb

(C/H/05B-F.)

Duitsland

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Frankrijk

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

Niet relevant”;

 

b)

de tabel voor blauwe wijting in de wateren van de Faeröer wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Blauwe wijting

Micromesistius poutassou

Gebied

:

Wateren van de Faeröer

(WHB/2A4AXF)

Denemarken

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Duitsland

0

Frankrijk

0

Nederland

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

0 (29)

 

c)

de tabel voor leng en blauwe leng in de wateren van de Faeröer van Vb wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Leng en blauwe leng

Molva molva en Molva dypterygia

Gebied

:

Wateren van de Faeröer van Vb

(B/L/05B-F.)

Duitsland

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Frankrijk

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

Niet relevant”;

 

d)

de tabel voor Noorse garnaal in de wateren van Groenland van V en XIV wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Noorse garnaal

Pandalus borealis

Gebied

:

Groenlandse wateren van V en XIV

(PRA/514GRN)

Denemarken

2 550

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Frankrijk

2 550

Unie

8 000 (30)

TAC

Niet relevant

 

e)

de tabel voor koolvis in de wateren van de Faeröer van Vb wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Koolvis

Pollachius virens

Gebied

:

Wateren van de Faeröer van Vb

(POK/05B-F.)

België

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Duitsland

0

Frankrijk

0

Nederland

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

Niet relevant”;

 

f)

de tabel voor roodbaarzen in de IJslandse wateren van Va wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Roodbaarzen

Sebastes spp.

Gebied

:

IJslandse wateren van Va

(RED/05A-IS)

België

0 (31)  (32)

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Duitsland

0 (31)  (32)

Frankrijk

0 (31)  (32)

Verenigd Koninkrijk

0 (31)  (32)

Unie

0 (31)  (32)

TAC

Niet relevant

 

g)

de tabel voor roodbaarzen in de wateren van de Faeröer van Vb wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Roodbaarzen

Sebastes spp.

Gebied

:

Wateren van de Faeröer van Vb

(RED/05B-F.)

België

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Duitsland

0

Frankrijk

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

Niet relevant”;

 

h)

de tabel voor andere soorten in de wateren van de Faeröer van Vb wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Andere soorten (33)

Gebied

:

Wateren van de Faeröer van Vb

(OTH/05B-F.)

Duitsland

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Frankrijk

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

Niet relevant

 

i)

de tabel voor platvissen in de wateren van de Faeröer van Vb wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Platvissen

Gebied

:

Wateren van de Faeröer van Vb

(FLX/05B-F.)

Duitsland

0

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Frankrijk

0

Verenigd Koninkrijk

0

Unie

0

TAC

Niet relevant”.

 

4)

Bijlage IC wordt als volgt gewijzigd:

 

a)

de tabel voor kabeljauw in NAFO 3M wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Kabeljauw

Gadus morhua

Gebied

:

NAFO 3M

(COD/N3M.)

Estland

103

 

Duitsland

432

 

Letland

103

 

Litouwen

103

 

Polen

352 (34)

 

Spanje

1 328

 

Frankrijk

185

 

Portugal

1 821 (35)

 

Verenigd Koninkrijk

865

 

Unie

5 330,5 (36)

 

TAC

9 280

 
 

b)

de tabel voor witte heek in NAFO 3NO wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Witte heek

Urophycis tenuis

Gebied

:

NAFO 3NO

(HKW/N3NO.)

Spanje

1 273

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Portugal

1 667

Unie

2 940

TAC

5 000”;

 

c)

de tabel voor Noorse garnaal in NAFO 3L wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Noorse garnaal

Pandalus borealis

Gebied

:

NAFO 3L (37)

(PRA/N3L.)

Estland

134

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Letland

134

Litouwen

134

Polen

134 (38)

Spanje

105,5

Portugal

28,5 (39)

Unie

670 (40)

TAC

12 000

 

d)

de tabel voor Groenlandse heilbot/zwarte heilbot in NAFO 3LMNO wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Groenlandse heilbot/Zwarte heilbot

Reinhardtius hippoglossoides

Gebied

:

NAFO 3LMNO

(GHL/N3LMNO)

Estland

328

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Duitsland

335

Letland

46

Litouwen

23

Spanje

4 486

Portugal

1 875 (41)

Unie

7 093 (42)

TAC

12 098

 

e)

de tabel voor roodbaarzen in NAFO 3LN wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Roodbaarzen

Sebastes spp.

Gebied

:

NAFO 3LN

(RED/N3LN.)

Estland

297

 

Duitsland

203

 

Letland

297

 

Litouwen

297

 

Portugal

0 (43)

 

Unie

1 094 (44)

 

TAC

6 000

 
 

f)

de tabel voor roodbaarzen in NAFO 3M wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Roodbaarzen

Sebastes spp.

Gebied

:

NAFO 3M

(RED/N3M.)

Estland

1 571 (45)

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Duitsland

513 (45)

Spanje

233 (45)

Letland

1 571 (45)

Litouwen

1 571 (45)

Portugal

2 354 (45)  (46)

Unie

7 813 (45)  (47)

TAC

6 500 (45)

 

g)

de tabel voor roodbaarzen in NAFO 3O wordt vervangen door:

 

„Soort

:

Roodbaarzen

Sebastes spp.

Gebied

:

NAFO 3O

(RED/N3O.)

Spanje

1 771

Analytische TAC

Artikel 3 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Artikel 4 van Verordening (EG) nr. 847/96 is niet van toepassing.

Portugal

5 229

Polen

0 (48)

Unie

7 000 (49)

TAC

20 000

 

5)

Bijlage IJ wordt vervangen door:

„BIJLAGE IJ

SPRFMO-VERDRAGSGEBIED

 

Soort

:

Chileense horsmakreel

Trachurus murphyi

Gebied

:

SPRFMO-verdragsgebied

(CJM/SPRFMO)

Duitsland

6 790,5

 

Nederland

7 360,2

 

Litouwen

4 725

 

Polen

8 124,3

 

Unie

27 000”.

 
 

6)

In bijlage VI wordt punt 2 vervangen door:

 

„2.

Maximumaantal EU-vaartuigen die in het IOTC-verdragsgebied op zwaardvis en witte tonijn mogen vissen:

BIJLAGE VI

IOTC-VERDRAGSGEBIED

 

1.

Maximumaantal EU-vaartuigen die in het IOTC-verdragsgebied op tropische tonijn mogen vissen

 

Lidstaat

Maximumaantal vaartuigen

Capaciteit (brutotonnage)

Spanje

22

61 364

Frankrijk

22

33 604

Portugal

5

1 627

Unie

49

96 595

 

2.

Maximumaantal EU-vaartuigen die in het IOTC-verdragsgebied op zwaardvis en witte tonijn mogen vissen

 

Lidstaat

Maximumaantal vaartuigen

Capaciteit (brutotonnage)

Spanje

27

11 590

Frankrijk

41

5 382

Portugal

15

6 925

Verenigd Koninkrijk

4

1 400

Unie

87

25 297

 

3.

De in punt 1 vermelde vaartuigen mogen in het IOTC-verdragsgebied tevens op zwaardvis en witte tonijn vissen.

 

4.

De in punt 2 vermelde vaartuigen mogen in het IOTC-verdragsgebied tevens op tropische tonijn vissen.

”.

 

  • (1) 
    Exclusief wateren binnen 6 mijl van de basislijnen van het Verenigd Koninkrijk bij Shetland, Fair Isle en Foula.
  • (2) 
    Ten minste 98 % van de TAC-aanlanding moet bestaan uit zandspieringen. Bijvangsten van schar, makreel en wijting worden in mindering gebracht op de resterende 2 % van de TAC.

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande beheersgebieden voor zandspieringen als omschreven in bijlage IIB, niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden:

 

Gebied

:

EU-wateren van de beheersgebieden voor zandspieringen ()

 

1

2

3

4

5

6

7

 

(SAN/*234_1)

(SAN/*234_2)

(SAN/*234_3)

(SAN/*234_4)

(SAN/*234_5)

(SAN/*234_6)

(SAN/*234_7)

Denemarken

19 526

4 717

4 717

4 717

0

395

0

Verenigd Koninkrijk

427

103

103

103

0

9

0

Duitsland

30

7

7

7

0

1

0

Zweden

717

173

173

173

0

15

0

Unie

20 700

5 000

5 000

5 000

0

420

0

Noorwegen

2 300

0

0

0

0

0

0

Totaal

23 000

5 000

5 000

5 000

0

420

0

()  Kan overeenkomstig artikel 5, lid 4, van deze verordening worden herzien.”;

  • (3) 
    Kan overeenkomstig artikel 5, lid 4, van deze verordening worden herzien.”;
  • (4) 
    Bedoeld is het haringbestand in VIa, benoorden 56° 00' NB, en in het gedeelte van VIa ten oosten van 07° 00' WL en benoorden 55° 00' NB, met uitzondering van de Clyde.”;
  • (5) 
    Bijzondere voorwaarde: Waarvan tot 68 % mag worden gevangen in de Noorse exclusieve economische zone of in de visserijzone rond Jan Mayen (WHB/*NZJM1).
  • (6) 
    Van deze quota mogen overdrachten plaatsvinden naar VIIIc, IX en X; EU-wateren van CECAF 34.1.1. Deze overdrachten moeten evenwel vooraf aan de Commissie worden gemeld.”;
  • (7) 
    Uitsluitend voor bijvangsten. Uit hoofde van dit quotum is gerichte visserij niet toegestaan.
  • (8) 
    Te vangen in de EU-wateren van IIa, IV, Vb, VI en VII (BLI/*24X7C).
  • (9) 
    Bijzondere voorschriften gelden overeenkomstig artikel 1 van Verordening (EG) nr. 1288/2009 () en punt 7 van bijlage III bij Verordening (EG) nr. 43/2009 ().
  • Bijzondere voorwaarde: waarvan in bijvangsten van andere soorten tot 25 % per vaartuig in Vb, VI en VII is toegestaan. In de eerste 24 uur na het begin van de visserijactiviteiten op een bepaalde visgrond mag dit percentage evenwel worden overschreden. De totale bijvangsten van andere soorten in VI en VII mogen niet meer bedragen dan 3 000 ton.
  • Inclusief lom. De quota voor Noorwegen zijn 6 140 ton leng en 2 923 ton lom en mogen tot 2 000 ton onderling gewisseld worden; de betrokken soorten mogen alleen met beuglijnen in Vb, VI en VII worden gevangen.”;
  • Bijzondere voorwaarde: Waarvan 242 ton te vangen in Noorse wateren bezuiden 62° NB (MAC/*04N-).
  • Bij het vissen in Noorse wateren worden bijvangsten van kabeljauw (COD/*2134.), schelvis (HAD/*2134.), witte koolvis (POL/*2134.), wijting (WHG/*2134.) en koolvis (POL/*2134.) in mindering gebracht op de quota voor deze soorten.
  • Mag tevens in de Noorse wateren van IVa worden gevangen (MAC/*4AN.).
  • Af te trekken van het Noorse TAC-aandeel („toegangsquotum”). Dit quotum omvat het Noorse aandeel in de Noordzee-TAC van 46 685 ton. Dit quotum mag uitsluitend in IVa worden gevangen (MAC/*04A.), behalve 3 000 ton die mag worden gevangen in IIIa (MAC/*03A.).

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

IIIa

(MAC/*03A.)

IIIa en IVbc

(MAC/*3A4BC)

IVb

(MAC/*04B.)

IVc

(MAC/*04C.)

VI, internationale wateren van IIa, van 1 januari tot en met 31 maart 2012 en in december 2012

(MAC/*2A6.)

Denemarken

0

4 130

0

0

9 482

Frankrijk

0

490

0

0

0

Nederland

0

490

0

0

0

Zweden

0

0

390

10

1 829

Verenigd Koninkrijk

0

490

0

0

0

Noorwegen

3 000

0

0

0

0”;

  • Mag worden gevangen in IIa, VIa benoorden 56° 30′ NB, IVa, VIId, VIIe, VIIf en VIIh (MAC/*AX7H).
  • Noorwegen mag 33 437 ton extra aan toegangsquotum vangen benoorden 56° 30′ NB; deze hoeveelheid wordt in mindering gebracht op de vangstbeperking van Noorwegen (MAC/*N6530).

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in de onderstaande gebieden en tijdvakken niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

EU-wateren en Noorse wateren van IVa

(MAC/*04A-EN)

Gedurende de perioden van 1 januari tot en met 15 februari 2012 en van 1 september tot en met 31 december 2012

Noorse wateren van IIa

(MAC/*2AN-)

Duitsland

8 219

837

Frankrijk

5 479

557

Ierland

27 396

2 790

Nederland

11 985

1 220

Verenigd Koninkrijk

75 342

7 672

Unie

128 421

13 076”;

  • Bijzondere voorwaarde: De hoeveelheden die met andere lidstaten worden geruild, mogen in VIIIa, VIIIb en VIIId worden gevangen (MAC/*8ABD.). De door Spanje, Portugal of Frankrijk te ruil aangeboden hoeveelheden die in VIIIa, VIIIb en VIIId worden gevangen, mogen echter niet meer dan 25 % van de quota van de donorlidstaat bedragen.

Bijzondere voorwaarde:

Binnen de limieten van de bovenstaande quota mag in het onderstaande gebied niet meer worden gevangen dan de hieronder opgegeven hoeveelheden.

 
 

VIII b

(MAC/*08B.)

Spanje

2 543

Frankrijk

17

Portugal

526”;

  • Vangsten in IIa (MAC/*02A.) en in IVa (MAC/*4A.) worden afzonderlijk gemeld.”;
  • Inclusief zandspieringen.
  • Mag uitsluitend worden gevangen in de EU-wateren van IV (SPR/*04-C.).
  • Kan overeenkomstig artikel 5, lid 4, van deze verordening worden herzien.
  • Ten minste 98 % van de TAC-aanlanding moet bestaan uit sprot. Bijvangsten van schar en wijting worden in mindering gebracht op de resterende 2 % van de TAC (OTH/*2AC4C).”;
  • Bijzondere voorwaarde: Tot 5 % van wat voor dit quotum vóór 30 juni 2012 in de EU-wateren van IIa of IVa wordt gevangen, mag worden verrekend met de quota voor de EU-wateren van IVb, IVc en VIId. Gebruikmaking van deze bijzondere bepaling moet evenwel vooraf aan de Commissie worden gemeld (JAX/*4BC7D).
  • Bijzondere voorwaarde: Tot 5 % van dit quotum mag in VIId worden gevangen. Gebruikmaking van deze bijzondere bepaling moet evenwel vooraf aan de Commissie worden gemeld (JAX/*07D.).
  • Ten minste 95 % van de TAC-aanlanding moet bestaan uit horsmakreel. Bijvangsten van evervis, schelvis, wijting en makreel worden in mindering gebracht op de resterende 5 % van de TAC (OTH/*2A-14).”.
  • TAC vastgesteld volgens het tussen de Unie, de Faeröer, Noorwegen en IJsland gevoerde overleg.”;
  • Waarvan 2 900 ton wordt toegewezen aan Noorwegen.”;
  • Inclusief onvermijdelijke bijvangst (bijvangst van kabeljauw niet toegestaan).
  • Mag alleen tussen juli en december 2012 worden gevangen.”;
  • Exclusief soorten zonder handelswaarde.”;
  • Op dit quotum wordt 133 ton in mindering gebracht als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden aan een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 131,5 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden aan derde landen.
  • Op dit quotum wordt 1,5 ton in mindering gebracht als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden aan derde landen.”;
  • Met uitzondering van het vak dat wordt begrensd door de volgende coördinaten:
 

Punt nr.

Noorderbreedte

Westerlengte

1

47° 20' 0

46° 40' 0

2

47° 20' 0

46° 30' 0

3

46° 00' 0

46° 30' 0

4

46° 00' 0

46° 40' 0

  • Aan dit quotum wordt 266 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 133 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 399 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door derde landen.”;
  • Aan dit quotum wordt 10 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 10 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.”;
  • Aan dit quotum wordt 454 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 454 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.”;
  • Op voorwaarde dat de met betrekking tot dit bestand voor alle NAFO-partijen vastgestelde TAC van 6 500 ton wordt gerespecteerd. Wanneer deze TAC is opgevist, moet de gerichte visserij op het bestand worden stopgezet, ongeacht het niveau van de vangsten.
  • Aan dit quotum wordt 675 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 675 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.”;
  • Aan dit quotum wordt 150 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.
  • Aan dit quotum wordt 150 ton toegevoegd als gevolg van de overdracht van vangstmogelijkheden door een derde land.”.
 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.