Besluit 2013/303 - Ondertekening en voorlopige toepassing van het Protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de overeenkomst gesloten tussen de EU en Ivoorkust (2013-2018)

1.

Wettekst

22.6.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 170/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 29 mei 2013

betreffende de ondertekening, namens de Unie, en de voorlopige toepassing van het Protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de overeenkomst gesloten tussen de Europese Unie en de Republiek Ivoorkust (2013-2018)

(2013/303/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43 juncto artikel 218, lid 5,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 17 maart 2008 heeft de Raad Verordening (EG) nr. 242/2008 betreffende de sluiting van de Partnerschapsovereenkomst inzake de visserijsector tussen de Europese Gemeenschap, enerzijds, en de Republiek Ivoorkust, anderzijds (1) (hierna „de partnerschapsovereenkomst” genoemd), vastgesteld.

 

(2)

Daar het huidige protocol bij die partnerschapsovereenkomst zal verstrijken op 30 juni 2013, heeft de Raad de Commissie gemachtigd om te onderhandelen over een nieuw protocol waarbij aan de vaartuigen van de Unie vangstmogelijkheden worden geboden in de wateren waarover de Republiek Ivoorkust de soevereiniteit en de jurisdictie voor visserijaangelegenheden uitoefent (hierna „het nieuwe protocol” genoemd). Na afloop van de onderhandelingen is op 9 januari 2013 het nieuwe protocol geparafeerd.

 

(3)

Met het oog op de gegarandeerde voortzetting van de visserijactiviteiten van de EU-vissersvaartuigen, is in het nieuwe protocol bepaald dat het met ingang van 1 juli 2013 voorlopig zal worden toegepast.

 

(4)

In afwachting van de afronding van de voor de sluiting van dit nieuwe protocol vereiste procedures dient dit nieuwe protocol te worden ondertekend en dient het voorlopig te worden toegepast,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De ondertekening, namens de Unie, van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie waarin is voorzien bij de overeenkomst tussen de Europese Unie en de Republiek Ivoorkust (2013-2018) (hierna het „nieuwe protocol” genoemd), wordt toegestaan, onder voorbehoud van de sluiting ervan.

De tekst van het nieuwe protocol is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad is gemachtigd om de persoon of de personen aan te wijzen die bevoegd is of zijn het nieuwe protocol, namens de Unie, te ondertekenen.

Artikel 3

Het nieuwe protocol is, overeenkomstig zijn artikel 13, in afwachting van de voltooiing van de voor de formele sluiting ervan vereiste procedures, voorlopig van toepassing met ingang van 1 juli 2013.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 29 mei 2013.

Voor de Raad

De voorzitter

  • R. 
    BRUTON
 

 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.