Uitvoeringsbesluit 2019/310 - 18 februari 2019 Machtiging van Polen af te wijken van artikel 226 van de btw-richtlijn

1.

Wettekst

22.2.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 51/19

 

UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2019/310 VAN DE RAAD

van 18 februari 2019

waarbij Polen wordt gemachtigd een bijzondere maatregel toe te passen die afwijkt van artikel 226 van Richtlijn 2006/112/EG betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Richtlijn 2006/112/EG van de Raad van 28 november 2006 betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde (1), en met name artikel 395, lid 1,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bij brief, ingekomen bij de Commissie op 15 mei 2018, heeft Polen verzocht om een machtiging om een bijzondere maatregel te treffen die afwijkt van artikel 226 van Richtlijn 2006/112/EG met het doel een mechanisme van gesplitste betaling („de bijzondere maatregel”) toe te passen. De bijzondere maatregel moet vereisen dat op facturen voor fraudegevoelige leveringen van goederen en diensten, die doorgaans onder de verleggingsregeling en onder hoofdelijke aansprakelijkheid vallen in Polen, speciaal moet worden vermeld dat de belasting toegevoegde waarde (btw) op een geblokkeerde btw-rekening van de leverancier moet worden gestort. Polen heeft om de bijzondere maatregel verzocht voor een periode van drie jaar, van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2021.

 

(2)

Overeenkomstig artikel 395, lid 2, tweede alinea, van Richtlijn 2006/112/EG heeft de Commissie het verzoek van Polen bij brief van 3 september 2018 aan de overige lidstaten overgebracht. Bij brief van 4 september 2018 heeft de Commissie Polen meegedeeld dat zij over alle nodige gegevens beschikte om het verzoek te beoordelen.

 

(3)

Polen heeft reeds talrijke maatregelen genomen om fraude te bestrijden. Het heeft onder meer de verleggingsregeling en de hoofdelijke aansprakelijkheid van de leverancier en de klant, het standaardcontrolebestand, strengere regels voor de btw-inschrijving en -uitschrijving van belastingplichtigen, een verhoging van het aantal audits ingevoerd. Polen meent niettemin dat deze maatregelen onvoldoende zijn om btw-fraude te voorkomen.

 

(4)

Polen is van mening dat bij toepassing van de bijzondere maatregel btw-fraude zal worden uitgebannen. Omdat het bedrag aan btw dat op een aparte btw-rekening van een leverancier (belastingplichtige) wordt gestort in het mechanisme van gesplitste betaling alleen voor beperkte doeleinden mag worden gebruikt, namelijk voor de afdracht van btw aan de belastingautoriteit en voor de betaling van btw op facturen van leveranciers, is beter gewaarborgd dat de belastingautoriteiten en dus de Poolse schatkist het volledige bedrag aan btw zullen ontvangen.

 

(5)

Polen heeft op 1 juli 2018 een vrijwillig mechanisme van gesplitste betaling ingevoerd. Polen is van mening dat de bijzondere maatregel moet worden ingevoerd voor bijzonder btw-fraudegevoelige gebieden. Daarbij gaat het om economische sectoren als staal, schroot, elektronische apparatuur, goud, non-ferrometalen, brandstoffen en kunststoffen. Deze gebieden vallen in Polen doorgaans onder de verleggingsregeling en hoofdelijke aansprakelijkheid van de leverancier en de klant.

 

(6)

De bijzondere maatregel zal van toepassing zijn op leveringen tussen belastingplichtigen van goederen en diensten die zijn vermeld in de bijlage in goederenleveringen tussen bedrijven (b2b) en die alleen betrekking hebben op elektronische bankoverschrijvingen.

 

(7)

Indien de voorbelasting in de btw-aangifte van de leverancier hoger is dan het af te dragen btw-bedrag, wordt het verschil gewoonlijk binnen 60 dagen op de reguliere rekening van de leverancier gestort. Polen heeft echter de Commissie ervan in kennis gesteld dat in het geval van transacties die onder de bijzondere maatregel vallen, dit verschil op verzoek van de leverancier die over een geblokkeerde btw-rekening beschikt, binnen 25 dagen zal worden teruggegeven.

 

(8)

Leveranciers hoeven geen kosten te maken voor het openen en beheren van de btw-bankrekening omdat banken geen provisie of vergoeding in rekening mogen brengen voor de btw-rekening.

 

(9)

De bijzondere maatregel zal voor alle leveranciers gelden en dus ook voor niet in Polen gevestigde leveranciers; zij moeten een overeenkomstig de Poolse bankwetgeving beheerde bankrekening aanhouden. In dit verband heeft Polen bevestigd dat de leveranciers geen extra kosten hoeven te maken voor het verplicht openen van een bankrekening in Polen, aangezien die leveranciers gratis een bankrekening voor btw-betalingen kunnen openen en aanhouden.

 

(10)

De bijzondere maatregel die Polen voor ogen heeft, zal aanzienlijke veranderingen voor leveranciers meebrengen. Het systeem is al sinds 1 juli 2018 op vrijwillige basis operationeel en belastingplichtigen hebben de kans gehad om ermee vertrouwd te raken.

 

(11)

De Commissie is van mening dat de bijzondere maatregel voor leveringen van goederen en diensten die fraudegevoelig zijn, allicht zal helpen in de strijd tegen btw-fraude. Derogaties worden doorgaans voor een beperkte periode toegekend. De bijzondere maatregel moet daarom worden toegestaanvan 1 maart 2019 tot en met 28 februari 2022.

 

(12)

Gezien het vernieuwende karakter en het brede toepassingsgebied van de bijzondere maatregel is het van belang na te gaan hoe deze bijzondere maatregel uitpakt. Dergelijke follow-up moet in het bijzonder gericht zijn op de effecten van de maatregel op de omvang van de btw-fraude en op de belastingplichtigen wat betreft onder meer btw-teruggaaf, administratieve lasten, onkosten. Polen moet daarom, 18 maanden na de inwerkingtreding van de bijzondere maatregel in Polen, verslag over de effecten van de bijzondere maatregel uitbrengen.

 

(13)

De bijzondere maatregel zal geen nadelige gevolgen voor de totale belastingopbrengst in het stadium van het eindverbruik en voor de eigen middelen van de Unie uit de btw hebben,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

In afwijking van artikel 226 van Richtlijn 2006/112/EG wordt Polen gemachtigd om een bijzondere verklaring in te voeren die voorschrijft dat op facturen voor leveringen, tussen belastingplichtigen, van goederen en diensten die in de bijlage bij dit besluit zijn vermeld, speciaal moet worden vermeld dat de btw op een aparte, geblokkeerde, in Polen geopende btw-bankrekening van de ondernemer moet worden gestort, wanneer de betaling van deze leveringen via een elektronische bankoverschrijving wordt gedaan.

Artikel 2

Polen stelt de Commissie in kennis van de nationale maatregel als bedoeld in artikel 1.

Polen dient binnen 18 maanden na de inwerkingtreding in Polen van de in artikel 1 bedoelde maatregel een verslag in bij de Commissie over het algehele effect van de maatregel op de omvang van de btw-fraude en op de betrokken belastingplichtigen.

Artikel 3

Dit besluit wordt van kracht op de datum van kennisgeving.

Dit besluit is van toepassing van 1 maart 2019 tot en met 28 februari 2022.

Artikel 4

Dit besluit is gericht tot de Republiek Polen.

Gedaan te Brussel, 18 februari 2019.

Voor de Raad

De voorzitter

  • N. 
    BĂDĂLĂU
 

 

BIJLAGE

Lijst van leveringen van goederen en diensten die onder artikel 1 vallen

Artikel 1 is van toepassing op de volgende leveringen van goederen en diensten overeenkomstig de Poolse classificatie van producten en diensten (PKWiU):

 

Post

PKWiU

Benaming van de goederen (groep van goederen)/Benaming van de diensten (groep van diensten)

1

24.10.12.0

Ferrolegeringen

2

24.10.14.0

Pellets en poeder, van gietijzer, spiegelijzer of staal

3

24.10.31.0

Gewalste platte producten van niet-gelegeerd staal, enkel warm gewalst, met een breedte van 600 mm of meer

4

24.10.32.0

Gewalste platte producten van niet-gelegeerd staal, enkel warm gewalst, met een breedte van minder dan 600 mm

5

24.10.35.0

Gewalste platte producten van ander gelegeerd staal, enkel warm gewalst, met een breedte van 600 mm of meer, met uitzondering van producten van transformatorstaal

6

24.10.36.0

Gewalste platte producten van ander gelegeerd staal, enkel warm gewalst, met een breedte van minder dan 600 mm, met uitzondering van producten van transformatorstaal

7

24.10.41.0

Gewalste platte producten van niet-gelegeerd staal, enkel koud gewalst, met een breedte van 600 mm of meer

8

24.10.43.0

Gewalste platte producten van niet-gelegeerd staal, enkel koud gewalst, met een breedte van 600 mm of meer, met uitzondering van producten van transformatorstaal

9

24.10.51.0

Gewalste platte producten van niet-gelegeerd staal, met een breedte van 600 mm of meer, geplateerd of bekleed

10

24.10.52.0

Gewalste platte producten van ander gelegeerd staal, met een breedte van 600 mm of meer, geplateerd of bekleed

11

24.10.61.0

Walsdraad van niet-gelegeerd staal

12

24.10.62.0

Staven van staal, enkel gesmeed, warm gewalst, warm getrokken of warm geperst, ook indien na het walsen getordeerd

13

24.10.65.0

Walsdraad van ander gelegeerd staal

14

24.10.66.0

Staven van ander gelegeerd staal, enkel gesmeed, warm gewalst, warm getrokken of warm geperst, ook indien na het walsen getordeerd

15

24.10.71.0

Open profielen, enkel warmgewalst, warm getrokken of warm geperst, van niet-gelegeerd staal

16

24.10.73.0

Open profielen, enkel warm gewalst, warm getrokken of warm geperst, van ander gelegeerd staal

17

24.31.10.0

Koud getrokken staven en massieve profielen, van niet-gelegeerd staal

18

24.31.20.0

Koud getrokken staven en massieve profielen, van gelegeerd staal, ander dan roestvrij staal

19

24.32.10.0

Koudgewalste platte producten van staal, niet bekleed, met een breedte van minder dan 600 mm

20

24.32.20.0

Koudgewalste platte producten van staal, geplateerd of bekleed, met een breedte van minder dan 600 mm

21

24.33.11.0

Open profielen van niet-gelegeerd staal, verkregen door koudvervormen of koudfelsen

22

24.33.20.0

Profielplaten van niet-gelegeerd staal

23

24.34.11.0

Koudgetrokken draad van niet-gelegeerd staal

24

24.41.10.0

Zilver, onbewerkt of half bewerkt of in poedervorm

25

ex 24.41.20.0

Goud, onbewerkt of half bewerkt of in poedervorm, met uitzondering van beleggingsgoud in de zin van artikel 121 van de Wet, behoudens post 27

26

24.41.30.0

Platina, onbewerkt of half bewerkt of in poedervorm

27

Ongeacht PKWiU-symbool

Beleggingsgoud in de zin van artikel 121 van de Wet

28

ex 24.41.40.0

Onedele metalen en zilver, geplateerd met goud, half bewerkt — uitsluitend zilver, goud geplateerd, half bewerkt

29

ex 24.41.50.0

Onedele metalen, geplateerd met zilver en onedele metalen, zilver en goud, geplateerd met platina, half bewerkt — uitsluitend goud en zilver geplateerd, half bewerkt

30

24.42.11.0

Ruw aluminium

31

24.43.11.0

Ruw lood

32

24.43.12.0

Ruw zink

33

24.43.13.0

Ruw tin

34

24.44.12.0

Niet-geraffineerd koper; anoden van koper voor het elektrolytisch raffineren

35

24.44.13.0

Geraffineerd koper en koperlegeringen, ruw; toeslaglegeringen van koper

36

24.44.21.0

Poeder en schilfers, van koper

37

24.44.22.0

Staven en profielen, van koper

38

24.44.23.0

Draad van koper

39

24.45.11.0

Ruw nikkel

40

ex 24.45.30.0

Andere non-ferrometalen en producten daaruit; cermets; assen en residuen die metaal en metaalverbindingen bevatten — uitsluitend resten en afval van niet-edelmetaal

41

ex 26.11.30.0

Elektronische geïntegreerde schakelingen — uitsluitend processors

42

ex 26.20.11.0

Draagbare gegevensverwerkende machines met een gewicht van 10 kg of minder, zoals laptops en notebooks; handheld computers (zoals notebooks) en dergelijke — uitsluitend voor draagbare computers, zoals tablets, notebooks, laptops

43

ex 26.30.22.0

Mobiele telefoons of andere draadloze netwerken — alleen mobiele telefoons, waaronder smartphones

44

ex 26.40.60.0

Consoles voor videospellen (zoals die welke worden gebruikt met een televisietoestel of een op zichzelf staand scherm) en andere spel- of kansspelapparatuur met elektronisch beeldscherm — met uitzondering van delen en toebehoren daarvan

45

ex 32.12.13.0

Sieraden en delen daarvan en andere sieraden en delen daarvan, van zilver of goud of edel metaal geplateerd — uitsluitend delen van juwelen en delen van juwelen van ander goud, zilver en platina, d.w.z. niet-afgewerkte of niet-complete juwelen en afzonderlijke delen van juwelen inclusief wanneer bedekt of bekleed met edel metaal

46

38.11.49.0

Wrakken, andere dan schepen en drijvend materieel, voor de sloop

47

38.11.51.0

Glasafval

48

38.11.52.0

Papier- en kartonafval

49

38.11.54.0

Ander rubberafval

50

38.11.55.0

Kunststofafval

51

38.11.58.0

Ongevaarlijk metaalafval

52

38.12.26.0

Gevaarlijk metaalafval

53

38.12.27

Afval en defecte elektrische cellen en accumulatoren; gebruikte galvanische cellen en batterijen en elektrische accumulatoren

54

38.32.2

Secundaire grondstoffen van metaal

55

38.32.31.0

Secundaire grondstoffen van glas

56

38.32.32.0

Secundaire grondstoffen van papier en karton

57

38.32.33.0

Secundaire grondstoffen van kunststof

58

38.32.34.0

Secundaire grondstoffen van rubber

59

24.20.11.0

Buizen en pijpen, van de soort gebruikt voor olie- of gasleidingen, naadloos, van staal

60

24.20.12.0

Bekledingsbuizen (casings), exploitatiebuizen (tubings) en boorpijpen (drill pipes), van de soort gebruikt bij de olie- of gaswinning, naadloos, van staal

61

24.20.13.0

Andere buizen en pijpen, met rond profiel, van staal

62

24.20.31.0

Buizen en pijpen, van de soort gebruikt voor olie- of gasleidingen, gelast, met een uitwendige diameter van 406,4 mm of minder, van staal

63

24.20.33.0

Andere buizen en pijpen, gelast, met rond profiel en met een uitwendige diameter van 406,4 mm of minder, van staal

64

24.20.34.0

Buizen en pijpen, andere dan met rond profiel, gelast, met een buitendiameter van 406,4 mm of minder, van staal

65

24.20.40.0

Fittings voor buisleidingen, van staal, niet gegoten

66

ex 25.11.23.0

Andere constructiewerken en delen daarvan; platen, staven, profielen, buizen en dergelijke, van ijzer, van staal of van aluminium — alleen van staal

67

ex 25.93.13.0

Metaaldoek, metaalgaas en traliewerk, van ijzerdraad, van staaldraad of van koperdraad; plaatgaas, van ijzer, staal of koper — alleen van staal

68

 

Motorbenzine, dieselolie, brandgas — in de zin van de accijnsbepalingen

69

 

Stookolie en smeerolie — in de zin van de accijnsbepalingen

70

ex 10.4

Dierlijke en plantaardige oliën en vetten — uitsluitend raapolie

71

ex 20.59.12.0

Emulsies voor het sensibiliseren van oppervlakten voor fotografische doeleinden; chemische preparaten voor fotografische doeleinden, niet elders geclassificeerd (n.e.g.) — uitsluitend toners zonder een printkop voor automatische gegevensverwerkende machines

72

ex 20.59.30.0

Inkt voor schrijfmachines, inkt en andere inktsoorten om te schrijven en te tekenen — uitsluitend inktcartridges zonder een printkop voor automatische gegevensverwerkende machines

73

ex 22.21.30.0

Platen, vellen, foliën, stroken en strippen, van kunststof, niet versterkt, gelaagd of op dergelijke wijze gecombineerd met andere stoffen

74

ex 26.20.21.0

Geheugeneenheden — uitsluitend harde schijven (HDD's)

75

ex 26.20.22.0

Solid state opslagelementen — uitsluitend SSD's

76

ex 26.70.13.0

Digitale fototoestellen en camcorders — uitsluitend digitale fototoestellen

77

ex 28.23.26.0

Delen en toebehoren van fotokopieerapparaten — uitsluitend inktcartridges en printkoppen voor printers voor automatische gegevensverwerkende machines, toners met printkop voor printers voor automatische gegevensverwerkende machines

78

ex 58.29.11.0

Softwarepakketten voor een besturingssysteem — uitsluitend SSD's

79

ex 58.29.29.0

Andere softwarepakketten — uitsluitend SSD's

80

ex 59.11.23.0

Andere video's en video-opnamen op schijven, magnetische banden en soortgelijke media — uitsluitend SSD's

81

Ongeacht PKWiU-symbool

Diensten voor de overdracht van broeikasgasemissierechten als bedoeld in de wet van 12 juni 2015 over de handel in broeikasgasemissierechten (Publicatieblad van 2017, artikel 568)

82

41.00.30.0

Bouwwerkzaamheden aan woningen (nieuwbouw, reconstructie en renovatie van bestaande gebouwen)

83

41.00.40.0

Bouwwerkzaamheden aan niet voor bewoning bestemde gebouwen (nieuwbouw, reconstructie en renovatie van bestaande gebouwen)

84

42.11.20.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van autosnelwegen, wegen, straten en andere wegen voor voertuigen en voetgangers en de aanleg van start- en landingsbanen omvatten

85

42.12.20.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van spoorwegen en ondergrondse doorgangen omvatten

86

42.13.20.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van bruggen en tunnels omvatten

87

42.21.21.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van transmissiepijpleidingen omvatten

88

42.21.22.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van distributienetwerken, met inbegrip van ondersteunende werkzaamheden, omvatten

89

42.21.23.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van irrigatiesystemen (riolen), bus- en waterlijnen, faciliteiten voor de behandeling van water en waterzuivering en pompstations omvatten

90

42.21.24.0

Werkzaamheden die het boren van putten en waterinlaten en de installatie van septische tanks omvatten

91

42.22.21.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van telecommunicatie- en hoogspanningsleidingen omvatten

92

42.22.22.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van telecommunicatie- en distributieleidingen voor de stroomvoorziening omvatten

93

42.22.23.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van kerncentrales omvatten

94

42.91.20.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van kaden, havens, dammen, sluizen en hydromechanische faciliteiten omvatten

95

42.99.21.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van productie- en mijnbouwvoorzieningen omvatten

96

42.99.22.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de bouw van stadions en de aanleg van sportvelden omvatten

97

42.99.29.0

Algemene bouwwerkzaamheden die de constructie van wegen- en waterbouwkundige werken omvatten

98

43.11.10.0

Werkzaamheden die het slopen van gebouwen omvatten

99

43.12.11.0

Werkzaamheden die het bouwrijp maken van het terrein omvatten, met uitzondering van grondwerken

100

43.12.12.0

Grondwerken; graaf-, uitdiep- en grondverzetswerkzaamheden

101

43.13.10.0

Werkzaamheden die graafwerkzaamheden en boringen voor bouwkundige en geologische doeleinden omvatten

102

43.21.10.1

Werkzaamheden die installaties voor elektrische veiligheid omvatten

103

43.21.10.2

Werkzaamheden die andere elektrische installaties omvatten

104

43.22.11.0

Werkzaamheden die loodgieterswerkzaamheden en afwateringswerkzaamheden omvatten

105

43.22.12.0

Werkzaamheden die de installatie van verwarmings-, ventilatie- en aircosystemen omvatten

106

43.22.20.0

Werkzaamheden die de bouw van gasinstallaties omvatten

107

43.29.11.0

Isolatiewerkzaamheden

108

43.29.12.0

Plaatsen van hekwerk

109

43.29.19.0

Andere installatiewerkzaamheden, n.e.g.

110

43.31.10.0

Stukadoorswerkzaamheden

111

43.32.10.0

Installatiewerkzaamheden voor timmerwerkzaamheden

112

43.33.10.0

Werkzaamheden die het betegelen van vloeren en muren omvatten

113

43.33.21.0

Werkzaamheden die het betegelen van vloeren en muren met terrazzo, marmer, graniet of leisteen omvatten

114

43.33.29.0

Andere werkzaamheden aan vloeren en muren (inclusief behangen), n.e.g.

115

43.34.10.0

Schilderen

116

43.34.20.0

Glasfabricage

117

43.39.11.0

Decoratieve werkzaamheden

118

43.39.19.0

Werkzaamheden die andere afwerkingen omvatten

119

43.91.11.0

Werkzaamheden die de bouw van dakconstructies omvatten

120

43.91.19.0

Werkzaamheden aan andersoortig dakwerk

121

43.99.10.0

Werkzaamheden die het aanbrengen van vochtwerende en waterdichte isolatie omvatten

122

43.99.20.0

Werkzaamheden die het opbouwen en afbreken van steigers omvatten

123

43.99.30.0

Werkzaamheden die de bouw van funderingen, inclusief heien, omvatten

124

43.99.40.0

Betonwerkzaamheden

125

43.99.50.0

Werkzaamheden die het bouwen van staalconstructies omvatten

126

43.99.60.0

Werkzaamheden die het bouwen van bakstenen en stenen structuren omvatten

127

43.99.70.0

Werkzaamheden die het monteren en bouwen van prefabconstructies omvatten

128

43.99.90.0

Werkzaamheden die andere gespecialiseerde werkzaamheden omvatten, n.e.g.

129

05.10.10.0

Steenkool

130

05.20.10.0

Bruinkool

131

19.10.10.0

Cokes en halfcokes, van steenkool en bruinkool of van turf; retortenkool

132

19.20.11.0

Briketten en dergelijke van steenkool vervaardigde vaste brandstoffen

133

19.20.12.0

Briketten en dergelijke van steenkool vervaardigde vaste brandstoffen

134

ex 26.70.13.0

Digitale fototoestellen en digitale videocamera's — uitsluitend digitale fototoestellen

135

26.40.20.0

Ontvangtoestellen voor televisie, ook indien met ingebouwd ontvangtoestel voor radio-omroep of toestel voor het opnemen of het weergeven van geluid of van beelden

136

26.20.1

Computers en andere automatische gegevensverwerkende machines

137

30.91.20.0

Delen en toebehoren van motorfietsen en zijspanwagens

138

27.20.2

Elektrische accumulatoren en delen daarvan

139

28.11.41.0

Delen van zuigermotoren met vonkontsteking, met uitzondering van delen van luchtvaartuigmotoren

140

ex 29.31.10.0

Ontstekingskabels en andere kabelbundels (kabelbomen) van de soort gebruikt in vervoermiddelen — uitsluitend ontstekingskabels en andere kabelbundels (kabelbomen) van de soort gebruikt in vervoermiddelen

141

29.31.21.0

Ontstekingsbougies; magneto's; dynamo's; vliegwielmagneten; distributeurs; ontstekingsspoelen

142

29.31.22.0

Startmotoren, ook indien werkend als generator; andere generatoren en andere benodigdheden voor verbrandingsmotoren

143

29.31.23.0

Elektrische signaal- en waarschuwingstoestellen, elektrische ruitenwissers en elektrische toestellen om ijsafzetting op of om het beslaan van ruiten tegen te gaan, voor motorvoertuigen

144

29.31.30.0

Delen van andere elektrische benodigdheden, voor motorvoertuigen

145

29.32.20.0

Veiligheidsgordels, airbags en delen en toebehoren van carrosserieën

146

29.32.30.0

Delen en toebehoren van motorvoertuigen, n.e.g., met uitzondering van motorfietsen

147

45.31.1

Handel in delen en toebehoren van motorvoertuigen, met uitzondering van motorfietsen

148

45.32.1

Detailhandel in delen en toebehoren van motorvoertuigen, met uitzondering van motorfietsen, in gespecialiseerde verkooppunten

149

45.32.2

Andere diensten in verband met detailhandel in delen en toebehoren van motorvoertuigen, met uitzondering van motorfietsen

150

ex 45.40.10.0

Groothandel in motorfietsen en delen en toebehoren van motorfietsen — uitsluitend verkoop van delen en toebehoren voor motorfietsen

151

ex 45.40.20.0

Detailhandel in motorfietsen en delen en toebehoren van motorfietsen, in gespecialiseerde verkooppunten — uitsluitend verkoop van delen en toebehoren voor motorfietsen

152

ex 45.40.30.0

Andere diensten in verband met de detailhandel in motorfietsen en delen en toebehoren van motorfietsen — uitsluitend verkoop in het klein van delen en toebehoren voor motorfietsen

 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.