Uitvoeringsverordening 2019/410 - Technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de bijzonderheden en de structuur van de gegevens die krachtens Richtlijn 2015/2366 op het gebied van betalingsdiensten door de bevoegde autoriteiten aan de Europese Bankautoriteit moeten worden gemeld

1.

Wettekst

15.3.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 73/20

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/410 VAN DE COMMISSIE

van 29 november 2018

tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de bijzonderheden en de structuur van de gegevens die krachtens Richtlijn (EU) 2015/2366 van het Europees Parlement en de Raad op het gebied van betalingsdiensten door de bevoegde autoriteiten aan de Europese Bankautoriteit moeten worden gemeld

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Richtlijn (EU) 2015/2366 van het Europees Parlement en de Raad van 25 november 2015 betreffende betalingsdiensten in de interne markt, houdende wijziging van de Richtlijnen 2002/65/EG, 2009/110/EG en 2013/36/EU en Verordening (EU) nr. 1093/2010 en houdende intrekking van Richtlijn 2007/64/EG (1), en met name artikel 15, lid 5, derde alinea,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Overeenkomstig Richtlijn (EU) 2015/2366 moet de Europese Bankautoriteit (EBA) een elektronisch centraal register opstellen en exploiteren dat een lijst bevat van alle betalingsinstellingen en instellingen voor elektronisch geld en hun respectieve agenten en bijkantoren. Hiertoe moeten de bevoegde autoriteiten aan de EBA bijzonderheden melden zodat betalingsdienstgebruikers en andere belanghebbenden elke in het register ingevoerde entiteit en het gebied waar die entiteit activiteiten uitoefent of voornemens is uit te oefenen, gemakkelijk en ondubbelzinnig kan identificeren. De betalingsdienstgebruikers moeten ook de door die entiteiten verstrekte betalingsdiensten en elektronischgelddiensten kunnen identificeren.

 

(2)

Het elektronisch centraal register moet ook van het toepassingsgebied van Richtlijn (EU) 2015/2366 uitgesloten dienstaanbieders bevatten die een activiteit als bedoeld in artikel 3, onder k), i) en ii), en onder l), van die richtlijn verrichten en krachtens artikel 37, lid 2 of lid 3, van die richtlijn hun respectieve bevoegde autoriteit een kennisgeving hebben gestuurd. Om te zorgen voor een consistente interpretatie en toepassing van die bepalingen in de hele Unie moet de in het register opgenomen informatie over die dienstaanbieders een door de bevoegde autoriteiten verstrekte korte beschrijving van hun activiteiten bevatten, inclusief informatie over het gebruikte onderliggende betaalinstrument, en een algemene beschrijving van de aangeboden dienst.

 

(3)

Om ervoor te zorgen dat de consument de in het elektronisch centraal register opgenomen informatie gemakkelijk kan begrijpen, moet die informatie duidelijk en ondubbelzinnig wordt weergegeven. Bij de weergave van die informatie in het register moet rekening worden gehouden met de nationale taalkenmerken.

 

(4)

Met het oog op een uniforme informatieverstrekking moeten de bevoegde autoriteiten voor het doorgeven van de informatie aan de EBA een gestandaardiseerd formaat gebruiken.

 

(5)

Deze verordening is gebaseerd op de ontwerpen van technische uitvoeringsnormen die de EBA aan de Commissie heeft voorgelegd.

 

(6)

De EBA heeft openbare publieksraadplegingen gehouden over de ontwerpen van technische uitvoeringsnormen waarop deze verordening is gebaseerd, de mogelijke kosten en baten geanalyseerd en het advies van de overeenkomstig artikel 37 van Verordening (EU) nr. 1093/2010 van het Europees Parlement en de Raad (2) opgerichte Stakeholdergroep bankwezen ingewonnen,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Bijzonderheden en formaat van de gegevens die krachtens artikel 15, lid 1, van Richtlijn (EU) 2015/2366 moeten worden gemeld

  • 1. 
    Voor de toepassing van artikel 15, lid 1, van Richtlijn (EU) 2015/2366 worden gegevens door de bevoegde autoriteiten aan de EBA gemeld overeenkomstig de leden 2 tot en met 9.
  • 2. 
    Voor betalingsinstellingen, en hun bijkantoren die diensten aanbieden in een andere lidstaat dan hun lidstaat van herkomst, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 1 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 3. 
    Voor natuurlijke personen aan wie en rechtspersonen waaraan op grond van artikel 32 van Richtlijn (EU) 2015/2366 een vrijstelling is verleend, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 2 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 4. 
    Voor rekeninginformatiedienstaanbieders, en hun bijkantoren die diensten aanbieden in een andere lidstaat dan hun lidstaat van herkomst, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 3 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 5. 
    Voor instellingen voor elektronisch geld, en hun bijkantoren die diensten aanbieden in een andere lidstaat dan hun lidstaat van herkomst, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 4 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 6. 
    Voor rechtspersonen waaraan op grond van artikel 9 van Richtlijn 2009/110/EG van het Europees Parlement en de Raad (3) een vrijstelling is verleend, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 5 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 7. 
    Voor agenten van betalingsinstellingen, rekeninginformatiedienstaanbieders en instellingen voor elektronisch geld die in een bepaalde lidstaat betalingsdiensten aanbieden, agenten van natuurlijke personen aan wie en rechtspersonen waaraan op grond van artikel 32 van Richtlijn (EU) 2015/2366 een vrijstelling is verleend en agenten van rechtspersonen waaraan op grond van artikel 9 van Richtlijn 2009/110/EG een vrijstelling is verleend, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 6 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 8. 
    Voor de instellingen als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU van het Europees Parlement en de Raad (4) die krachtens nationale wetgeving gemachtigd zijn om betalingsdiensten aan te bieden, melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 7 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.
  • 9. 
    Voor dienstaanbieders die diensten verrichten als bedoeld in artikel 3, onder k), i) en ii), en onder l), van Richtlijn (EU) 2015/2366 melden de bevoegde autoriteiten de in tabel 8 van de bijlage genoemde bijzonderheden aan de hand van het formaat in die tabel.

Artikel 2

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 29 november 2018.

Voor de Commissie

De voorzitter

Jean-Claude JUNCKER

 

  • (2) 
    Verordening (EU) nr. 1093/2010 van het Europees Parlement en de Raad van 24 november 2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Bankautoriteit), tot wijziging van Besluit nr. 716/2009/EG en tot intrekking van Besluit 2009/78/EG van de Commissie (PB L 331 van 15.12.2010, blz. 12).
  • (3) 
    Richtlijn 2009/110/EG van het Europees Parlement en de Raad van 16 september 2009 betreffende de toegang tot, de uitoefening van en het prudentieel toezicht op de werkzaamheden van instellingen voor elektronisch geld, tot wijziging van de Richtlijnen 2005/60/EG en 2006/48/EG en tot intrekking van Richtlijn 2000/46/EG (PB L 267 van 10.10.2009, blz. 7).
  • (4) 
    Richtlijn 2013/36/EU van het Europees Parlement en de Raad van 26 juni 2013 betreffende toegang tot het bedrijf van kredietinstellingen en het prudentieel toezicht op kredietinstellingen en beleggingsondernemingen, tot wijziging van Richtlijn 2002/87/EG en tot intrekking van de Richtlijnen 2006/48/EG en 2006/49/EG (PB L 176 van 27.6.2013, blz. 338).
 

BIJLAGE

Tabel 1 — Informatie over betalingsinstellingen

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Betalingsinstelling”

2

Naam van de betalingsinstelling

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de betalingsinstelling wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de instelling wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de instelling op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de betalingsinstelling

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de betalingsinstelling wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de handelsnaam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere handelsnaam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de betalingsinstelling meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de instelling worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van het hoofdkantoor van de betalingsinstelling

 

Het adres van het hoofdkantoor van de betalingsinstelling wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de betalingsinstelling

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze kunnen worden geïdentificeerd;

 
 

Vergunningsnummer — een nummer dat of een code die aan een vergunninghoudende betalingsinstelling wordt toegewezen door de bevoegde autoriteit van een lidstaat waarin de entiteit is gevestigd;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de betalingsinstelling aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

7

De betalingsdiensten waarvoor de betalingsinstelling een vergunning heeft

Meerdere vooraf vastgestelde opties (tussen 1 en 13 opties)

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

8

Huidige status van de vergunning van de betalingsinstelling

Tekst (10 karakters)

Huidige status van de vergunning van de betalingsinstelling, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Verleend

 

2.

☐ Ingetrokken

9

Datum van verlening van de vergunning

Numeriek (8 karakters)

Datum van verlening van de vergunning aan de betalingsinstelling. Afhankelijk van de praktijk van de betrokken bevoegde autoriteit kan deze datum hetzij de datum zijn waarop de bevoegde autoriteit de betalingsinstelling een vergunning heeft verleend, hetzij de datum waarop ze is opgenomen in haar nationale openbare register.

10

Datum van intrekking (indien van toepassing)

Numeriek (8 karakters)

Datum van intrekking van de vergunning van de betalingsinstelling. Dit is de datum waarop de vergunning van de betalingsinstelling is ingetrokken.

11

Lidstaten van ontvangst waar de betalingsinstelling betalingsdiensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van het vrij verrichten van diensten en de desbetreffende betalingsdiensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst

Meerdere vooraf vastgestelde opties (maximaal 31 opties, met maximaal 13 vooraf vastgestelde subopties)

Lidstaten van ontvangst waar de betalingsinstelling betalingsdiensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van het vrij verrichten van diensten en de desbetreffende betalingsdiensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst:

 

Oostenrijk:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

België:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Bulgarije:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Kroatië:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐Uitgifte van betaalinstrumenten

☐acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Cyprus:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Tsjechië:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Denemarken:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Estland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Finland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Frankrijk:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Duitsland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Griekenland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Hongarije:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

IJsland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Ierland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Italië:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Letland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Liechtenstein:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Litouwen:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Luxemburg:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ Acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Malta:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Nederland:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Noorwegen:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Polen:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Portugal:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Roemenië:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Slowakije:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ rekeninginformatiediensten

 

Slovenië:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Spanje:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Zweden:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Verenigd Koninkrijk:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

12

Naam van het bijkantoor van de betalingsinstelling dat is gevestigd in een andere lidstaat dan de lidstaat van herkomst van de betalingsinstelling

Tekst (maximaal 200 karakters)

De in het register gebruikte officiële naam van het bijkantoor is hetzij de naam van de betalingsinstelling, hetzij de naam waarmee het betrokken bijkantoor wordt aangeduid. De naam wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van het bijkantoor wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam of de handelsnaam van het bijkantoor in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van het bijkantoor in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van het bijkantoor op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

13

Het adres van het eerste bijkantoor van de betalingsinstelling in de lidstaat van ontvangst

 

Het adres van het eerste bijkantoor van de betalingsinstelling in de lidstaat van ontvangst wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

13.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

13.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

13.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

13.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

14

Lidstaten van ontvangst waar de betalingsinstelling betalingsdiensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van de vrijheid van vestiging via een bijkantoor en de desbetreffende betalingsdiensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst

Meerdere vooraf vastgestelde opties (maximaal 31 opties, met maximaal 13 vooraf vastgestelde subopties)

Lidstaten van ontvangst waar de betalingsinstelling betalingsdiensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van de vrijheid van vestiging via een bijkantoor en de desbetreffende betalingsdiensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst:

Dezelfde opties als in rij 11 van deze tabel.

Tabel 2 — Informatie over natuurlijke of rechtspersonen aan wie een vrijstelling is verleend op grond van artikel 32 van Richtlijn (EU) 2015/2366

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Vrijgestelde betalingsinstelling”.

2

Naam van de vrijgestelde betalingsinstelling

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de vrijgestelde betalingsinstelling wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de instelling wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de instelling op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de vrijgestelde betalingsinstelling

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de vrijgestelde betalingsinstelling wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de handelsnaam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere handelsnaam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de vrijgestelde betalingsinstelling meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de instelling worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van het hoofdkantoor van de vrijgestelde betalingsinstelling

 

Het adres van het hoofdkantoor van de vrijgestelde betalingsinstelling wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de vrijgestelde betalingsinstelling

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze kunnen worden geïdentificeerd;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de vrijgestelde betalingsinstelling aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

7

De betalingsdiensten waarvoor de vrijgestelde betalingsinstelling is geregistreerd

Meerdere vooraf vastgestelde opties (tussen 1 en 13 opties)

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

8

Huidige registratiestatus van de vrijgestelde betalingsinstelling

Tekst (10 karakters)

Huidige registratiestatus van de vrijgestelde betalingsinstelling, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Geregistreerd

 

2.

☐ Ingetrokken

9

Datum van registratie

Numeriek (8 karakters)

Datum van registratie van de vrijgestelde betalingsinstelling. Afhankelijk van de praktijk van de bevoegde autoriteit kan deze datum hetzij de datum zijn waarop de vrijgestelde betalingsinstelling is geregistreerd bij de bevoegde autoriteit, hetzij de datum waarop ze is opgenomen in het nationale openbare register.

10

Datum van intrekking (indien van toepassing)

Numeriek (8 karakters)

Datum van intrekking van de registratie van de vrijgestelde betalingsinstelling. Dit is de datum waarop de registratie van de vrijgestelde betalingsinstelling is ingetrokken.

Tabel 3 — Informatie over rekeninginformatiedienstverleners

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Rekeninginformatiedienstverlener”.

2

Naam van de rekeninginformatiedienstverlener

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de rekeninginformatiedienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de dienstverlener wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de dienstverlener in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de dienstverlener in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de dienstverlener op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de rekeninginformatiedienstverlener

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de rekeninginformatiedienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de rekeninginformatiedienstverlener meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de dienstverlener worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van het hoofdkantoor van de rekeninginformatiedienstverlener

 

Het adres van rekeninginformatiedienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de rekeninginformatiedienstverlener

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze kunnen worden geïdentificeerd;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de rekeninginformatiedienstverlener aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

7

De betalingsdiensten waarvoor de rekeninginformatiedienstverlener is geregistreerd

Tekst (26 karakters)

Vooraf vastgestelde optie — „Rekeninginformatiediensten”

8

Huidige registratiestatus van de rekeninginformatiedienstverlener

Tekst (10 karakters)

Huidige registratiestatus van de rekeninginformatiedienstverlener, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Geregistreerd

 

2.

☐ Ingetrokken

9

Datum van registratie

Numeriek (8 karakters)

Datum van registratie van de rekeninginformatiedienstverlener. Afhankelijk van de praktijk van de bevoegde autoriteit kan deze datum hetzij de datum zijn waarop de rekeninginformatiedienstverlener is geregistreerd bij de bevoegde autoriteit, hetzij de datum waarop hij is opgenomen in het nationale openbare register.

10

Datum van intrekking (indien van toepassing)

Numeriek (8 karakters)

Datum van intrekking van de registratie van de rekeninginformatiedienstverlener. Dit is de datum waarop de registratie van de rekeninginformatiedienstverlener is ingetrokken.

11

Lidstaten van ontvangst waar de rekeninginformatiedienstverlener rekeninginformatiediensten verleent of voornemens is te verlenen in het kader van het vrij verrichten van diensten

Meerdere vooraf vastgestelde opties (maximaal 31 opties)

Lidstaten van ontvangst waar de rekeninginformatiedienstverlener rekeninginformatiediensten verleent of voornemens is te verlenen in het kader van het vrij verrichten van diensten:

 
 

☐ Oostenrijk

 
 

☐ België

 
 

☐ Bulgarije

 
 

☐ Kroatië

 
 

☐ Cyprus

 
 

☐ Tsjechië

 
 

☐ Denemarken

 
 

☐ Estland

 
 

☐ Finland

 
 

☐ Frankrijk

 
 

☐ Duitsland

 
 

☐ Griekenland

 
 

☐ Hongarije

 
 

☐ IJsland

 
 

☐ Ierland

 
 

☐ Italië

 
 

☐ Letland

 
 

☐ Liechtenstein

 
 

☐ Litouwen

 
 

☐ Luxemburg

 
 

☐ Malta

 
 

☐ Nederland

 
 

☐ Noorwegen

 
 

☐ Polen

 
 

☐ Portugal

 
 

☐ Roemenië

 
 

☐ Slowakije

 
 

☐ Slovenië

 
 

☐ Spanje

 
 

☐ Zweden

 
 

☐ Verenigd Koninkrijk

12

Naam van het bijkantoor van de rekeninginformatiedienstverlener dat is gevestigd in een andere lidstaat dan de lidstaat van herkomst van de rekeninginformatiedienstverlener

Tekst (maximaal 200 karakters)

De in het register gebruikte officiële naam van het bijkantoor is hetzij de naam van de rekeninginformatiedienstverlener, hetzij de naam waarmee het betrokken bijkantoor wordt aangeduid. De naam wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van het bijkantoor wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam of de handelsnaam van het bijkantoor in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van het bijkantoor in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van het bijkantoor op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

13

Adres van het eerste bijkantoor van de rekeninginformatiedienstverlener in de lidstaat van ontvangst

 

Het adres van het eerste bijkantoor van de rekeninginformatiedienstverlener in de lidstaat van ontvangst wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

13.1.

Land

Tekst (2 karakters)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

13.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

13.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

13.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

14

Lidstaten van ontvangst waar de rekeninginformatiedienstverlener rekeninginformatiediensten verleent of voornemens is te verlenen in het kader van de vrijheid van vestiging via een bijkantoor

Meerdere vooraf vastgestelde opties (maximaal 31 opties)

Lidstaten van ontvangst waar de rekeninginformatiedienstverlener betalingsdiensten verleent of voornemens is te verlenen in het kader van de vrijheid van vestiging via een bijkantoor:

 
 

☐ Oostenrijk

 
 

☐ België

 
 

☐ Bulgarije

 
 

☐ Kroatië

 
 

☐ Cyprus

 
 

☐ Tsjechië

 
 

☐ Denemarken

 
 

☐ Estland

 
 

☐ Finland

 
 

☐ Frankrijk

 
 

☐ Duitsland

 
 

☐ Griekenland

 
 

☐ Hongarije

 
 

☐ IJsland

 
 

☐ Ierland

 
 

☐ Italië

 
 

☐ Letland

 
 

☐ Liechtenstein

 
 

☐ Litouwen

 
 

☐ Luxemburg

 
 

☐ Malta

 
 

☐ Nederland

 
 

☐ Noorwegen

 
 

☐ Polen

 
 

☐ Portugal

 
 

☐ Roemenië

 
 

☐ Slowakije

 
 

☐ Slovenië

 
 

☐ Spanje

 
 

☐ Zweden

 
 

☐ Verenigd Koninkrijk

Tabel 4 — Informatie over instellingen voor elektronisch geld

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Instelling voor elektronisch geld”.

2

Naam van de instelling voor elektronisch geld

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de instelling voor elektronisch geld wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de instelling wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de instelling op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de instelling voor elektronisch geld

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de instelling voor elektronisch geld wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de handelsnaam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere handelsnaam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de instelling voor elektronisch geld meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de instelling worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van het hoofdkantoor van de instelling voor elektronisch geld

 

Het adres van het hoofdkantoor van de instelling voor elektronisch geld wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de instelling voor elektronisch geld

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze kunnen worden geïdentificeerd;

 
 

Vergunningsnummer — een nummer dat of een code die aan een vergunninghoudende instelling voor elektronisch geld wordt toegewezen door de bevoegde autoriteit van een lidstaat waarin de entiteiten zijn gevestigd;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de instelling voor elektronisch geld aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

7

De elektronischgeld- en de betalingsdiensten waarvoor de instelling voor elektronisch geld een vergunning heeft

Meerdere vooraf vastgestelde opties (tussen 1 en 15 opties)

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

8

Huidige status van de vergunning van de instelling voor elektronisch geld

Tekst (10 karakters)

Huidige status van de vergunning van de instelling voor elektronisch geld, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Verleend

 

2.

☐ Ingetrokken

9

Datum van verlening van de vergunning

Numeriek (8 karakters)

Datum van verlening van de vergunning aan de instelling voor elektronisch geld. Afhankelijk van de praktijk van de bevoegde autoriteit kan deze datum hetzij de datum zijn waarop de bevoegde autoriteit de instelling voor elektronisch geld een vergunning heeft verleend, hetzij de datum waarop ze is opgenomen in haar nationale openbare register.

10

Datum van intrekking (indien van toepassing)

Numeriek (8 karakters)

Datum van intrekking van de vergunning van de instelling voor elektronisch geld. Dit is de datum waarop de vergunning van de instelling voor elektronisch geld is ingetrokken.

11

Lidstaten van ontvangst waar de instelling voor elektronisch geld diensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van het vrij verrichten van diensten en de desbetreffende diensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst

Meerdere vooraf vastgestelde opties (maximaal 31 opties, met maximaal 14 vooraf vastgestelde subopties)

Lidstaten van ontvangst waar de instelling voor elektronisch geld diensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van het vrij verrichten van diensten en de desbetreffende diensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst:

 

Oostenrijk:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

België:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Bulgarije:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Kroatië:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Cyprus:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Tsjechië:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Denemarken:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Estland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Finland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Frankrijk:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Duitsland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Griekenland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Hongarije:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

IJsland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Ierland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Distributie, uitgifte en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Italië:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Letland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Liechtenstein:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Distributie, uitgifte en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Litouwen:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Luxemburg:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Distributie, uitgifte en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Malta:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Distributie, uitgifte en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Nederland:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Noorwegen:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Polen:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Portugal:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Distributie, uitgifte en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Roemenië:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Slowakije:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Slovenië:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Spanje:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Zweden:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

 

Verenigd Koninkrijk:

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

 

7.

☐ Betalingsinitiatiediensten

 

8.

☐ Rekeninginformatiediensten

12

Naam van het bijkantoor van de instelling voor elektronisch geld dat is gevestigd in een andere lidstaat dan de lidstaat van herkomst van de instelling voor elektronisch geld

Tekst (maximaal 200 karakters)

De in het register ingevoerde officiële naam van het bijkantoor is hetzij de naam van de instelling voor elektronisch geld, hetzij de naam waarmee het betrokken bijkantoor wordt aangeduid. De naam wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van het bijkantoor wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam of de handelsnaam van het bijkantoor in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van het bijkantoor in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van het bijkantoor op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

13

Het adres van het eerste bijkantoor van de instelling voor elektronisch geld in de lidstaat van ontvangst

 

Het adres van het eerste bijkantoor van de instelling voor elektronisch geld in de lidstaat van ontvangst wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

13.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

13.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

13.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

13.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

14

Lidstaten van ontvangst waar de instelling voor elektronisch geld diensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van de vrijheid van vestiging via een bijkantoor en de desbetreffende diensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst

Meerdere vooraf vastgestelde opties (maximaal 31 opties, met maximaal 14 vooraf vastgestelde subopties)

Lidstaten van ontvangst waar de instelling voor elektronisch geld diensten aanbiedt of voornemens is aan te bieden in het kader van de vrijheid van vestiging via een bijkantoor en de desbetreffende diensten die zijn aangemeld aan de bevoegde autoriteit van de lidstaat van ontvangst:

Dezelfde opties als in rij 11 van deze tabel.

Tabel 5 — Informatie over rechtspersonen aan wie een vrijstelling is verleend op grond van artikel 9 van Richtlijn 2009/110/EG

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Vrijgestelde instelling voor elektronisch geld”.

2

Naam van de instelling voor elektronisch geld

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de instelling wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de instelling op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de handelsnaam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere handelsnaam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de instelling worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van het hoofdkantoor van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld

 

Het adres van het hoofdkantoor van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze kunnen worden geïdentificeerd;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

7

De elektronischgeld- en de betalingsdiensten waarvoor de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld is geregistreerd

Meerdere vooraf vastgestelde opties (1 tot 15 opties)

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen elektronischgelddiensten:

☐ Uitgifte, distributie en terugbetaling van elektronisch geld

Uit een vooraf vastgestelde lijst te kiezen betalingsdiensten:

 

1.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten op een betaalrekening te storten, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

2.

☐ Diensten waarbij de mogelijkheid wordt geboden contanten van een betaalrekening op te nemen, alsmede alle verrichtingen die voor het beheren van een betaalrekening vereist zijn

 

3.

Uitvoering van betalingstransacties, met inbegrip van geldovermakingen, op een betaalrekening bij de betalingsdienstaanbieder van de gebruiker of bij een andere betalingsdienstaanbieder:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van doorlopende betalingsopdrachten

 

4.

Uitvoering van betalingstransacties waarbij de geldmiddelen zijn gedekt door een kredietlijn die aan de betalingsdienstgebruiker wordt verleend:

 

a)

☐ uitvoering van automatische afschrijvingen, met inbegrip van eenmalige automatische afschrijvingen

 

b)

☐ uitvoering van betalingstransacties met behulp van een betaalkaart of een soortgelijk apparaat

 

c)

☐ uitvoering van overmakingen, met inbegrip van automatische betalingsopdrachten

 

5.

☐ Uitgifte van betaalinstrumenten

☐ Acceptatie van betalingstransacties

 

6.

☐ Geldtransfers

8

Huidige registratiestatus van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld

Tekst (10 karakters)

Huidige registratiestatus van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Geregistreerd

 

2.

☐ Ingetrokken

9

Datum van registratie

Numeriek (8 karakters)

Datum van registratie van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld. Afhankelijk van de praktijk van de bevoegde autoriteit kan deze datum hetzij de datum zijn waarop de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld is geregistreerd bij de bevoegde autoriteit, hetzij de datum waarop ze is opgenomen in haar nationale openbare register.

10

Datum van intrekking (indien van toepassing)

Numeriek (8 karakters)

Datum van intrekking van de registratie van de vrijgestelde instelling voor elektronisch geld. Dit is de datum waarop de registratie van de vrijgestelde betalingsinstelling is ingetrokken.

Tabel 6 — Informatie over agenten

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Agent”.

2

Naam van de agent

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de agent wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de agent wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de agent in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de agent in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de agent op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Adres van de agent

 

Het adres van het hoofdkantoor van de agent wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

3.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

3.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

3.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

3.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

4

Nationaal identificatienummer van de agent

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze te identificeren;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

5

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de agent aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

6

Naam van de natuurlijke of rechtspersoon namens wie de agent betalingsdiensten verleent.

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de natuurlijke of rechtspersoon namens wie de agent betalingsdiensten verleent, wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de natuurlijke of rechtspersoon wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de natuurlijke of rechtspersoon in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de natuurlijke of rechtspersoon in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de natuurlijke of rechtspersoon op.

7

Naam van de natuurlijke of rechtspersoon namens wie de agent betalingsdiensten verleent.

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn die worden gebruikt door de bevoegde autoriteit van het land van herkomst die informatie verstrekt aan de EBA:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze te identificeren;

 
 

Vergunningsnummer — een nummer dat of een code die aan een vergunninghoudende betalingsinstelling of een instelling voor elektronisch geld wordt toegewezen door de bevoegde autoriteit van een lidstaat waarin de entiteiten zijn gevestigd;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

8

Huidige registratiestatus van de agent

Tekst (10 karakters)

Huidige registratiestatus van de agent, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Actief

 

2.

☐ Inactief

Tabel 7 — Informatie over instellingen als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht hebben betalingsdiensten te verlenen

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen”.

2

Naam van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen, wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de instelling wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de instelling op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen, wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de handelsnaam van de instelling in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere handelsnaam van de instelling in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de instelling meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de instelling worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van het hoofdkantoor van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen

 

Het adres van het hoofdkantoor van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen, wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de instelling als bedoeld in artikel 2, lid 5, punten 4 tot en met 23, van Richtlijn 2013/36/EU die krachtens de nationale wetgeving het recht heeft betalingsdiensten te verlenen

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze te identificeren;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de betalingsinstelling aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

Tabel 8 — Formaat van de informatie over dienstverleners die diensten verrichten als bedoeld in artikel 3, onder k), i) en ii), en artikel 3, onder l), van Richtlijn (EU) 2015/2366

 

Rij

Veld

Maximumlengte van het veld

Formaat

1

Type natuurlijke of rechtspersoon

Vooraf vastgestelde tekst

Vooraf vastgestelde optie — „Van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener”.

2

Naam van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener

Tekst (250 karakters)

De officiële naam van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De naam van de dienstverlener wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de naam van de dienstverlener in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere naam van de dienstverlener in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven alle officiële namen van de dienstverlener op. De namen worden gescheiden door een schuin streepje.

3

Handelsnaam van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener

Tekst (250 karakters)

De handelsnaam van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie van de handelsnaam van de dienstverlener in het Latijnse alfabet, of een vertaling of een andere handelsnaam van de dienstverlener in een andere taal op basis van het Latijnse alfabet.

Wanneer de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener meer dan één handelsnaam gebruikt, kunnen alle handelsnamen van de dienstverlener worden opgegeven. Die namen worden gescheiden door een schuin streepje.

Het invullen van dit veld door de bevoegde autoriteiten is facultatief.

4

Adres van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener

 

Het adres van het hoofdkantoor van de dienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. Het adres wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven. lidstaten die het Griekse of het Cyrillische alfabet gebruiken, verstrekken ook een transcriptie in het Latijnse alfabet of een gebruikelijke Engelse naam.

Lidstaten met meer dan één officiële nationale taal geven het adres in minstens één officiële taal van het rechtsgebied op. Wordt het adres in meer dan één officiële nationale taal opgegeven, dan worden de adressen gescheiden door een schuin streepje.

4.1.

Land

Vooraf vastgestelde tekst (opties)

De lidstaten van de EU en de andere EER-lidstaten:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

4.2.

Stad

Tekst (100 karakters)

 

4.3.

Adres

Tekst (50 karakters per adresregel)

 

4.4.

Postcode

Tekst (35 karakters)

 

5

Nationaal identificatienummer van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener

Alfanumeriek (50 karakters)

Het nationale identificatienummer kan een van de volgende codes zijn:

 
 

In de betrokken lidstaat gebruikt nationaal identificatienummer voor natuurlijke en rechtspersonen;

 
 

Identificatiecode voor juridische entiteiten — een code waarmee juridisch onderscheiden entiteiten die financiële transacties verrichten, op unieke wijze te identificeren;

 
 

Registratienummer — een nummer dat of een code die door de bevoegde autoriteit van een lidstaat wordt gebruikt in haar nationale openbare register;

 
 

Andere gelijkwaardige wijzen van identificatie — elke door de bevoegde autoriteit in haar nationale openbare register gebruikte wijze van identificatie van natuurlijke en rechtspersonen.

6

De naam van de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de exploitatie van het nationale openbare register

Tekst (100 karakters)

De naam van de bevoegde autoriteit die de informatie over de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener aan de EBA heeft verstrekt, en die verantwoordelijk is voor die informatie. De naam van de bevoegde autoriteit wordt gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst.

7

Beschrijving van de activiteiten van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener

Tekst (maximaal 500 karakters)

De beschrijving van de activiteiten van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener wordt in vrije tekst ingevoerd in een van de volgende alfabetten: het Griekse, het Cyrillische en het Latijnse alfabet. De beschrijving van de activiteiten van de dienstverlener wordt in de nationale taal van de betrokken lidstaat opgegeven.

8

Uitsluiting waaronder de dienstverlener activiteiten verricht

Meerdere vooraf vastgestelde opties

Uitsluiting waaronder de dienstverlener activiteiten verricht, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

Op specifieke betaalinstrumenten gebaseerde diensten met beperkte gebruiksmogelijkheden, die aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

 

1.1.

☐ instrumenten waarmee de houder uitsluitend in de bedrijfsgebouwen van de uitgever ervan of binnen een beperkt netwerk van dienstaanbieders die een directe handelsovereenkomst met een professionele uitgever hebben, goederen of diensten kan aanschaffen

 

1.2.

☐ instrumenten waarmee uitsluitend goederen of diensten uit een zeer beperkt gamma kunnen worden aangeschaft

of

 

2.

Betalingstransacties door een aanbieder van elektronischecommunicatienetwerken of -diensten die voor een abonnee van dat netwerk of die dienst ter aanvulling op elektronischecommunicatiediensten worden verricht:

 

2.1.

☐ voor de aankoop van digitale inhoud en spraakgestuurde diensten, ongeacht het voor de aankoop of consumptie van de digitale inhoud gebruikte apparaat, en die in rekening worden gebracht via de betrokken factuur

 

2.2.

☐ met of via een elektronisch apparaat en die in rekening worden gebracht via de betrokken factuur in het kader van een liefdadigheidsactiviteit of voor de aankoop van tickets

9

Huidige registratiestatus van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener

Tekst (maximaal 10 karakters)

Huidige registratiestatus van de van het toepassingsgebied van PSD2 uitgesloten dienstverlener, gekozen uit een vooraf vastgestelde lijst:

 

1.

☐ Actief

 

2.

☐ Inactief

 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.