C.R. (Cor) Eberhard - Hoofdinhoud
Voormalige ondernemer (onder meer exploitant van pornosites) die tot de spraakmakende LPF-Kamerleden behoorde. Was oorspronkelijk technisch tekenaar en sportfotograaf. Als medewerker en financier betrokken bij de opbouw van het partijbureau van de LPF. Werd er door het Algemeen Dagblad ten onrechte beschuldigd dat hij een strafblad had. Koos de zijde van Winny de Jong i toen die uit de LPF-fractie werd gezet. In 2003 was hij 12e op de kandidatenlijst van Conservatieven.nl, de partij van De Jong. Liet vooral buiten de Kamer van zich horen en bediende zich daarbij regelmatig van onparlementair taalgebruik.
LPF, Groep-De Jong
functie(s) in de periode 2002-2003: lid Tweede Kamer
Inhoudsopgave
Cornelis Reindert (Cor)
geboorteplaats en -datum
Amsterdam, 9 januari 1947 partij(en)
-
-Leefbaar Nederland, van september 2001 tot februari 2002
-
-LPF (Lijst Pim Fortuyn), van februari 2002 tot 1 oktober 2002
-
-De conservatieven.nl, vanaf november 2002
lid tussentijds gevormde fractie(s)
groep-De Jong, van 3 oktober 2002 tot 30 januari 2003
-
-technisch tekenaar, van 1968 tot 1972
-
-sportfotograaf, van 1972 tot 1992
-
-internet-ondernemer, van 1992 tot 2001
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 23 mei 2002 tot 30 januari 2003
-
-eigenaar winkel in hardloopartikelen
In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.
In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.
als parlementariër-
-Heeft als Kamerlid nooit het woord gevoerd
-
-Kwam in opspraak nadat het tv-programma 2Vandaag met de onthulling kwam dat hij zichzelf als Tweede Kamerkandidaat voor Leefbaar Nederland had aangeboden in ruil voor een financiële bijdrage aan die partij
-
-Op 24 augustus 2002 meldde het "Algemeen Dagblad" dat hij veroordeeld was vanwege diefstal en verduistering en dat hij adresgegevens van leden van Leefbaar Nederland had ontvreemd. Als bron noemde het AD een onderzoek van een detectivebureau dat nog door Fortuyn was ingeschakeld. De fractie stelde hem op 26 augustus 2002 voor twee weken op non-actief, nadat het "Algemeen Dagblad" er onder meer melding van had gemaakt dat hij een strafblad had. De fractie verlangde dat hij een verklaring van goed gedrag zou overleggen. Op 31 augustus rectificeerde het 'Algemeen Dagblad' het bericht echter, omdat de bronnen waarop het bericht was gebaseerd achteraf gezien niet sterk genoeg waren. Eberhard diende een schadeclaim in bij de krant. De krant betaalde hem vervolgens 10.000 euro.
-
-Verliet samen met Winny de Jong de LPF-fractie, nadat op 1 oktober 2002 dertien fractieleden zich voor zijn vertrek hadden uitgesproken. De meerderheid nam dat besluit omdat hij en De Jong kritiek hadden geleverd op het 'ondemocratische bestuur van de fractie' en de 'onaantastbare positie' van Ferry Hoogendijk. Werd er door fractievoorzitter Wijnschenk voorts van beticht te hebben gelekt uit fractievergaderingen na heimelijk met zijn telefoon opnames te hebben gemaakt.
uit de privésfeer
-
-Exploiteerde onder meer erotische internetsites en erotische 06-lijnen
U ziet een selectie van wetenswaardigheden. In de uitgebreide versie is een overzicht van wetenswaardigheden opgenomen.
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.