Woensdag 11 maart 2009

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op woensdag 11 maart 2009.

Vandaag boekpresentatie en signeersessie gehad bij Paagman in Den Haag. Grote opkomst en veel goeie reacties! Paagman had tijd ingeruimd om fragmenten uit de documentaire Meat the Truth van de Nicolaas G. Pierson Foundation te laten zien. Altijd weer een feest om te kijken naar het fragment van “Mad cowboy”, de Amerikaanse bio-industrieboer die vegetariër werd.

In de Tweede Kamer was er weer eens verontwaardiging over onze inbreng. Toen Esther zei dat het verplicht laten ondertekenen van een contract door dierenactivisten dat ze geen geweld zouden gebruiken (bij niet ondertekening zou justitie ze scherp in de gaten gaan houden!) deed denken aan de Duitse Kulturkammer, protesteerde Jan de Wit (SP) daartegen, omdat je dergelijke vergelijkingen niet zou mogen maken.

Als advocaat zou Jan de Wit beter kunnen ageren tegen de plannen van de minister , die de bewijslast omdraait op een wijze zoals eerder Bush dat deed: “wie niet voor ons is, is tegen ons”. Gerard Spong deed dat eerder wel.

Grappig is trouwens dat de vergelijking van de plannen van minister ter Horst met de Kulturkammer afkomstig is van de advocaat (en oud-hoogleraar) Dirk Boon. Hij maakte 'm in de Tros Nieuwsshow van twee weken geleden, beluisterd door plm 400.000 luisteraars. Toen had niemand daar problemen mee, ook Jan de Wit niet. Maar als de Partij voor de Dieren de vergelijking overneemt, tsja dan is het land te klein. Van Geenstijl kan ik ’t begrijpen maar Jan de Wit zou beter moeten weten.

In 2006 verweet hij minister Verdonk dat zij uit was op een mediarel toen zij het schandalig vond dat Tineke Huizinga (ChristenUnie) de manier van uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers vergeleek met de praktijken van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Het kan toch niet zo zijn dat de Wit nu op zo’n zelfde mediarelletje uit is?

Omroep Piep! organiseert maandag op de Dam een grote campagne om haar ledenwerfactie kracht bij te zetten. Tientallen dierenbeschermingsorganisaties hebben inmiddels hun steun aan de diervriendelijke omroep uitgesproken. Ik zal vandaag alle leden van de Partij voor de Dieren vragen om lid te worden, eventueel als tweede omroep naast een ander omroeplidmaatschap.

Want het is de hoogste tijd voor een echt diervriendelijke omroep in Nederland!

Tot morgen!