'WMO en route': Hulst en Dordrecht

Met dank overgenomen van M. (Jet) Bussemaker i, gepubliceerd op vrijdag 22 januari 2010.

"Goed nieuws tijdens de 'Wmo en route' in Dordrecht. Duizenden alfahulpen zijn weer in loondienst genomen door zorgaanbieders. Alleen al in 2009 gaat het om zo’n 6000 huishoudelijke hulpen, zo kon ik maandag 18 januari tijdens mijn werkbezoek bekendmaken."

"De Wmo en route begon die dag in Hulst. Hulst is vorig jaar ouderengemeente van Nederland geworden. Ik ben daar bij een mevrouw thuis geweest die 92 is, in een verzorgingshuis had gewoond en nu weer in een eigen woning woont. Een heel mooie ontwikkeling die je zelden ziet.

Daarna door naar Dordrecht. Daar heb ik twee heel mooie initiatieven gezien. Wijk voor Wijk, waar mensen in oude Vogelaarwijken met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid of een vorm van dagbesteding wordt geboden om iets voor andere buurtbewoners te doen. En de Stichting Present, waar groepen vrijwilligers bij mensen langs gaan, om bijvoorbeeld eens een huis op te knappen."

Tijdens deze serie werkbezoeken, die in oktober 2009 begon, spreekt de staatssecretaris met burgers en bestuurders over Welzijn Nieuwe Stijl en bezoekt zij veelbelovende projecten. De Wmo en route eindigt 8 februari in Houten.

WMO en route: Hulst en Dordrecht

Verwijzingen

"

  • Alfahulpen terug in loondienst Nieuwsbericht | 18 januari 2010 Duizenden alfahulpen zijn per 1 januari 2010 weer in loondienst genomen door de aanbieders van thuiszorg. Dat maakte staatssecretaris Bussemaker vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan Dordrecht.