Een stevig maar eerlijk programma

Met dank overgenomen van A. (Alexander) Pechtold i, gepubliceerd op vrijdag 9 april 2010.

Videoblog van Alexander Pechtold van 7 april

De definitieve volgorde van de kandidatenlijst is vandaag vastgesteld. Het team dat Ingrid van Engelshoven, de partijvoorzitter en ik hebben gepresenteerd is nagenoeg hetzelfde gebleven. Kleine veranderingen, de zittende kamerleden iets omhoog, Pia Dijkstra iets omhoog, maar al met al ben ik heel erg blij dat de leden ons dit vertrouwen hebben gegeven. En het programma is in concept gepresenteerd. Het wordt op 17 april op het congres behandelt en kan natuurlijk alleen nog maar mooier worden.

Een stevig programma, maar wel een eerlijk programma. En zo wordt het, naar mijn gevoel, ook in de pers ontvangen. De commentaren zijn stevig maar laten zien dat D66 ook keuzes durft te maken. En dat is richting 9 juni heel belangrijk. Want met dit programma kunnen wij laten zien waar D66 als het gaat om wonen, werken, het onderwijs, klimaat en energie en de relatie tot de overheid waar D66 voor staat. Jullie kunnen het allemaal nalezen op deze website en je kan het natuurlijk ook op Twitter zien. En op Twitter ben ik ook weer. Ik was een jaar stil geweest maar precies de dag dat ik een jaar stil was geweest ben ik weer begonnen.

En ik moet zeggen, ik vind het leuk, het is een goeie manier van communiceren en de volgers stromen nog steeds toe. Toch gek dat je altijd wel even kijkt ‘hoeveel volgers heb ik nu?’. Ik kan het niet laten. Op naar 17 april, partijcongres in Amsterdam. En daarna, op naar 9 juni.