Maandag 15 december 2008

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 15 december 2008.

Gisteren een mooi partijcongres gehad. Het congres heeft besloten dat we mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 als blijkt dat we voldoende goede kandidaten hebben. We zijn nog steeds een jonge partij in opbouw en dat vereist zorgvuldigheid bij de selectie van de kandidaten. De komende tijd gaan we ons bezighouden met het opstellen van kandidatenprofielen en dergelijke.

Verder werd duidelijk dat het congres met het bestuur vindt dat de Partij voor de Dieren bovenal een partij moet blijven voor al diegenen die, ongeacht hun overige politieke opvattingen, zich wensen te verzetten tegen de barbaarse exploitatie van dieren, natuur en milieu. Dat we ons daar 100% voor moeten inzetten. De partijuitgangspunten mededogen, duurzaamheid en maximale persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid stellen ons uitstekend in staat om een mening te vormen over andere, niet-diergerelateerde onderwerpen. Onze enige inspiratiebron is daarbij het overstijgende belang dieren, natuur en milieu. We willen met betrekking tot die andere onderwerpen echter geen initiërende of opiniërende rol vervullen. Het congres bleek het daar roerend mee eens, en dat is plezierig, vrijwel niemand zou willen dat we in mindere mate dan nu het geval is ‘partij voor de dieren’ zouden zijn. Lees hier mijn bijdrage.

Morgen het vervolg van het debat rond de landbouwbegroting. We hebben vandaag een persbericht uitgedaan waarin staat dat we pleiten voor de afschaffing van het ministerie van Landbouw. Klik hier voor het bericht. De media hebben het inmiddels flink opgepakt. klik hier en hier.

Afgelopen week heeft Pamela Anderson de film Meat the Truth in ontvangst genomen van Karen Soeters, de directeur van ons wetenschappelijk bureau, in aanwezigheid van Henk Keilman, de man die de internationale versie van de film sponsorde. Pamela Anderson is razend enthousiast over de Partij voor de Dieren én over de film!

Tot gauw weer!