Dinsdag 25 november 2008

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 25 november 2008.

Druk weekend geweest, nadat we zaterdagavond geprotesteerd hebben tegen het afschot van meer dan 5.000 wilde zwijnen op de Veluwe, heb ik zondag een werkbezoek gebracht aan Zeeland, waar in natuurgebieden honderden damherten dreigen te worden afgeschoten. In strijd met de flora- en faunawet en op valse gronden. Jagers beweren dat er honderden damherten meer zouden leven in het natuurgebied dan de werkelijkheid is. Ik heb gesproken met verschillende medewerkers van Staatsbosbeheer die aangeven dat er sprake is van welbewuste dubbeltellingen. Op mijn vraag aan de Faunabeheer eenheid of ik inzage kon krijgen in de telgegevens, moesten ze besmuikt toegeven dat “de telbriefjes zoek zijn” en dat ze daar geen verklaring voor hebben!

Ongelofelijk dat Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten én het Zeeuws Landschap én de provincie Zeeland op basis van zo’n knullige opgave, bereid zijn de jacht in natuurgebieden toe te staan. We zullen er alles aan doen om deze slachting te voorkomen, temeer daar vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer aangeven dat het natuurgebied alle ruimte biedt aan een grotere populatie damherten en de Provincie erkent dat nog lang niet alles gedaan is om verkeersonveilige situaties in het gebied te voorkomen.

’s Middags heb ik met Karen Soeters en Niko Koffeman gesproken op een ledendag van de werkgroep Zeeland. We waren verrast door de enorme opkomst en de geweldige manier waarop het programma door de werkgroep georganiseerd was. Chapeau voor Rob Ossewaarde en z’n werkgroepleden!

Op dit moment krijg ik veel verzoeken van verontruste dierenbeschermers om aandacht te besteden aan de jaarlijkse dolfijnenslachting op de Faroe eilanden.

Het partijbureau zet deze week een e-mailprotestactie op tegen deze barbaarse praktijken. Houd daarom de homepage in de gaten.

En Sarah Palin probeert iets te doen aan haar dieronvriendelijke imago. Ze gaf een interview over het geven van amnestie aan één kalkoen. Tijdens het interview worden de achtergrond de andere kalkoenen geslacht….

Tot morgen