Donderdag 22 januari 2009

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op donderdag 22 januari 2009.

Grote commotie vandaag over het geheime mestakkoord dat gesloten zou zijn tussen het ministerie van LNV en LTO, waarover de achterban niet geïnformeerd zou mogen worden blijkens een geheime mailcorrespondentie.

Op initiatief van de Partij voor de Dieren moet de minister nu vanmiddag nog een brief naar de kamer sturen, de commissie steunde een voorstel van Esther Ouwehand daartoe unaniem.

As we speak komt de brief binnen rollen en nee, hoor, volgens de minister is er helemaal geen sprake van een geheim mestakkoord, ze had alleen LTO wat vaker gesproken dan de rest en tsja, geheimhouding hoort nu eenmaal bij dit soort processen.

Muisje gaat vast en zeker nog een staartje krijgen…

Minister Verburg heeft vandaag ook aangekondigd het jagen met valken te gaan versoepelen. Ze deed dat bij de opening van het valkerijmuseum in Valkenswaard. Dat is inderdaad de plek waar de valkerij thuishoort, in het museum en zeker niet in onze tijd.

Er wordt volop gestroopt, met name slechtvalken zijn goud waard in de illegale handel, bijvoorbeeld in Saoudi Arabië. Roofvogels zijn er niet om in gevangenschap gehouden te worden en te worden opgezet tegen andere dieren in opdracht van de mens.

We zullen er alles aan doen om deze versoepeling tegen te houden.

Tot morgen!