Woensdag 4 februari 2009

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op woensdag 4 februari 2009.

Sinds afgelopen weekend ben ik geveld door voorhoofdsholteontsteking. Heel vervelend, ik heb daardoor een aantal dagen geen weblog bij kunnen houden en het Irak debat moest vandaag worden overgenomen door Esther Ouwehand, erg fijn dat zij in de gelegenheid was. Hoop dat ik me morgen weer wat beter voel.

In elk geval vandaag weer een weblog.

Japanse walvisvaarders hebben een video vrijgegeven over ‘de aanval van ‘ Sea Shepherd op hun schepen, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik er niet aan moet denken wat er zou gebeuren als er géén activisten waren die de walvisvaarders hinderlijk volgen.

Vandaag vond ik ook een schokkend filmpje in m’n mailbox van de Franse kievitenjacht. Onbegrijpelijk dat de Franse regering blijft toestaan een met uitsterven bedreigde diersoort nog steeds te laten vangen met klapnetten onder het mom van ‘traditie’. Een traditie trouwens die in het verdrag van Lissabon (voorheen de Europese Grondwet) beschermd wordt.

We krijgen erg veel mailtjes van bezorgde mensen die een filmpje gezien hebben waarin beweerd wordt dat jonge katjes gebruikt zouden worden als ‘aas’ om haaien te vangen.

Ik heb van verschillende kanten verzekerd gekregen dat het om een hoax gaat, een onwaar verhaal dat in scene gezet is om de inspanningen van dierenbeschermers op de hak te nemen. Niet doorsturen, geen zorgen over maken, behalve dat het ziek is dergelijke filmpjes te maken om mensen opgewonden te laten worden over een niet- bestaand probleem, terwijl er zo heel veel ernstige problemen met dieren aan de hand zijn die dringend om een oplossing vragen.

In Zeeland is de jacht op damherten stilgelegd omdat de jagers beweren zich ‘geïntimideerd’ te voelen door daar aanwezige dierenbeschermers. De omgekeerde wereld, bewapende mannen in het groen die erop uit trekken om damherten te doden, die zich nu geïntimideerd zouden voelen door de aanwezigheid van dierenbeschermers. De regionale pers lijkt het verhaal van de jagers kritiekloos en zonder enig bewijs te slikken. Wordt vervolgd!

Ik hoop tot morgen…