Dinsdag 10 februari 2009

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 10 februari 2009.

Vandaag minister Donner naar de Kamer geroepen bij afwezigheid van minister Verburg die ervoor koos naar Namibië af te reizen nadat zij de jagers opgedragen had om de edelherten op Terschelling dood te schieten. Minister Donner kwam niet veel verder dan dat de herten uit een fokkerij afkomstig waren en eigenlijk bestemd voor het kerstmenu. Dus dat ze er nog een soort genadig afgekomen waren totnutoe.

Onze motie om de jacht te stoppen kreeg alleen steun van SP, Groenlinks, D66 en PVV. De PvdA liet andermaal blijken dat haar verkiezingsprogramma een stuk diervriendelijker is dan haar stemgedrag.

Vandaag kreeg ik ook foto’s toegemaild van het eerste hert dat geschoten is. Onze werkgroep Friesland zal woensdag stil staan bij die trieste gebeurtenis door een krans te leggen op de plek waar het dier geschoten is. Natuurlijk zijn er mensen die dat overdreven vinden, maar dat zijn doorgaans de mensen die menen dat alleen mensenlevens tellen.

Overigens hebben inmiddels al meer dan 5.000 mensen een protestmail gestuurd naar minister Verburg, en dat binnen 24 uur! Mailen kan nog steeds, klik hier

Hoopvol bericht echter van de Belgische band Joshua, zij hebben een album uitgebracht onder de veelbelovende titel Animals will save the World. Je kunt de titelsong hier beluisteren. Zou leuk zijn als dat nummer ook in Nederland uit zou kunnen komen. Iemand contacten?

Tot morgen!