Donderdag 12 februari 2009

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op donderdag 12 februari 2009.

Breaking News: De broek van Mei Li Vos zakt af!

Mei Li Vos, PvdA, vooral bekend van Prinsjesdag, doet van zich spreken. Op haar weblog wordt duidelijk dat Bambi en Mei Li slecht samen gaan. Mei Li heeft zich namelijk zozeer geërgerd aan het feit dat er in de Tweede Kamer gesproken en gestemd moest worden over de situatie rond de edelherten op Terschelling, dat haar broek af zakte. En om het beeld compleet te maken, meldt Mei Li dat ze “gelukkig wel een jurkje droeg”. Fijn om te weten!

Mei Li meldt dat ze iedereen regelmatig ‘fifteen minutes of fame’ gunt (de nummer 38 van de PvdA is best openhartig over haar ambities), maar raakte zeer van slag toen ze bij de supermarkt geen zwijnen- of hertenbiefstuk kon vinden om haar frustraties van zich af te eten. De TWEEDE KAMER die spreekt over dieren. Het moet toch niet veel gekker worden!

Eerder onderscheidde Mei Li zich al op het onderwerp dierenrechten met haar jaaroverzicht 2007 voor TV-programma Eenvandaag: “Maar goed, mijn persoonlijke dieptepunt. Of althans, wat ik het dieptepunt vond. Een motie van de Partij voor de Dieren, tijdens de laatste nachtelijke vergadering van de kamer voor het zomerreces. Over, nota bene, het menu van de kantine in de kamer. Of de vis duurzaam moest zijn.”

Het ontbreekt Mei Li Vos gelukkig niet aan zelfkennis. “Het is denk ik nog te vroeg om premier te worden. Om te leren hoe de politiek werkt, is minimaal zes jaar nodig. De ambitie om premier te worden heb ik zeker, maar je moet minstens vijftig zijn om genoeg levenswijsheid te bezitten om een land te kunnen leiden. Balkenende was in zijn eerste termijn ook te jong. Het lijkt me goed om over een tijd weer iets anders te doen. Daarna kom ik zeker terug.’

Maar goed, er gebeuren ook nog belangrijkere dingen in de wereld. Zoals de bosbranden in Australië die mensen, dieren en de natuur teisteren. Beelden van Koala’s met brandwonden die steun zoeken bij elkaar, hebben veel mensen geraakt.

De beelden van Koala Sam die gered werd door een brandweerman zijn te zien op youtube.

Gisteren in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek gehad over het overmatig gebruik van antibiotica in de veehouderij. Bacteriën worden steeds ongevoeliger voor antibiotica waardoor de volksgezondheid ernstig in gevaar is. Ziekenhuizen hanteren strikte regels voor het toedienen van antibiotica, maar in de veehouderij strooien ze er lustig op los (590.000 kilo antibiotica in 2007!) om maar zoveel mogelijk varkens op een kluitje te kunnen houden in de bioindustrie. Meer dan 30% van de varkenshouders heeft MRSA onder de leden (resistente bacterie) en moet zodra hij of zij in het ziekenhuis komt in quarantaine, met alle extra kosten van dien. Het is in en in triest dat veehouders ziek worden door de wijze waarop zij omgaan met hun dieren, en varkens ziek worden vanwege het feit hoe varkenshouders met ze omgaan. De sector belooft (net als in 1993) beterschap door te proberen minder antibiotica te gebruiken. De minister wil ze graag geloven.

Vanavond ga ik naar de Belgische première van Meat the Truth (www.meatthetruth.nl) in Antwerpen. Ik mag van de Belgische regering gewoon de grens over, hoef geen steun te zoeken bij de Nederlandse ambassadeur en kan zonder problemen via de Groene Loper naar het uitverkochte theater dat de Belgische organisatie EVA voor de gelegenheid heeft gehuurd. Yeah! 15 minutes of fame;-)

Tot morgen!