Een mooi 2011 voor reizigers, klanten, ondernemers, huurders en werknemers

Met dank overgenomen van K. (Kees) Verhoeven i, gepubliceerd op donderdag 30 december 2010, 3:23.

2010 nadert zijn einde. Het was een bizar en hectisch politiek jaar. Met spannende verkiezingen. Een onnavolgbare kabinetsformatie. Een nieuwe regeerstijl. In opspraak geraakte Kamerleden. En ga zo maar door.

'Weer bijzonderder' stelde Alexander Pechtold dan ook tegen Nu.nl. Die vergelijking kan ik als nieuwkomer niet maken. Maar het afgelopen (half)jaar in Den Haag was ook voor mij bijzonder. Campagne voeren. Verkozen worden. Een maidenspeech houden. Nachtelijke begrotingsbehandelingen. Boze en blije menigten toespreken op pleinen en in zaaltjes. Het land door om afdelingen te bezoeken.

Maar goed. Het draait niet om Den Haag. En het gaat niet om politici. Het gaat om de mensen in Nederland. In het bijzonder degenen die deze dagen vol spanning naar hun toekomst kijken. En degenen die onheus behandeld werden.

Zoals reizigers die in de kou staan door falende vervoersbedrijven. Zoals klanten die teveel betalen aan belbedrijven, in parkeergarages en aan hypotheekverstrekkers. Zoals ondernemers die in plaats van kennis en kapitaal vooral regels en lasten van de overheid krijgen. Zoals gezinnen met middeninkomens voor wie geen huurhuis beschikbaar is door de lange wachtlijsten bij woningcorporaties. En zoals werknemers, bijvoorbeeld de postbodes, die hun baan verliezen omdat de wereld rondom hun bedrijf verandert.

Voor deze mensen wordt 2011 een belangrijk jaar. Voor hen moeten we ons in Den Haag inzetten. Om te zorgen dat veranderingen vooral verbeteringen zullen zijn.

Door treinen te laten rijden. Door de klant weer koning te maken. Door beloften aan bedrijven waar te maken. Door wachtlijsten weg te werken. Door waar mogelijk banen te behouden en waar mogelijk nieuwe banen te creeren.

Laten we deze kansen in 2011 benutten. Ik wens alle reizigers, klanten, ondernemers, huurders en werknemers alvast een goed 2011!

PS Voor een uitgebreidere terug- en vooruitblik kun je mijn blog lezen.