Verordening 2011/110 - Uitvoering van Verordening 458/2007 betreffende het Europees systeem van geïntegreerde statistieken voor de sociale bescherming (Essobs), wat de passende formaten voor de indiening van gegevens, de in te dienen resultaten en de criteria voor de kwaliteitsmeting voor de Essobs-module over netto sociale uitkeringen betreft

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 9 februari 2011 gepubliceerd en is op 1 maart 2011 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EU) nr. 110/2011 van de Commissie van 8 februari 2011 tot uitvoering van Verordening (EG) nr. 458/2007 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het Europees systeem van geïntegreerde statistieken voor de sociale bescherming (Essobs), wat de passende formaten voor de indiening van gegevens, de in te dienen resultaten en de criteria voor de kwaliteitsmeting voor de Essobs-module over netto sociale uitkeringen betreft Voor de EER relevante tekst

officiële Engelstalige titel

Commission Regulation (EU) No 110/2011 of 8 February 2011 implementing Regulation (EC) No 458/2007 of the European Parliament and of the Council on the European system of integrated social protection statistics (ESSPROS) as regards the appropriate formats for the transmission of data, the results to be transmitted and the criteria for measuring quality for the ESSPROS module on net social protection benefits Text with EEA relevance
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2011/110
Celex-nummer i 32011R0110

3.

Key dates

Document 08-02-2011
Bekendmaking in Publicatieblad 09-02-2011; Special edition in Croatian: Chapter 05 Volume 006,OJ L 34, 9.2.2011
Inwerkingtreding 01-03-2011; in werking datum publicatie +20 zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

9.2.2011   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 34/29

 

VERORDENING (EU) Nr. 110/2011 VAN DE COMMISSIE

van 8 februari 2011

tot uitvoering van Verordening (EG) nr. 458/2007 van het Europees Parlement en de Raad betreffende het Europees systeem van geïntegreerde statistieken voor de sociale bescherming (Essobs), wat de passende formaten voor de indiening van gegevens, de in te dienen resultaten en de criteria voor de kwaliteitsmeting voor de Essobs-module over netto sociale uitkeringen betreft

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 458/2007 van het Europees Parlement en de Raad van 25 april 2007 betreffende het Europees systeem van geïntegreerde statistieken voor de sociale bescherming (Essobs) (1), en met name artikel 7, lid 2,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Bij Verordening (EG) nr. 458/2007 zijn een methodologisch kader voor de opstelling van statistieken op een vergelijkbare basis ten behoeve van de Europese Unie en termijnen voor de indiening en verspreiding van statistieken die zijn opgesteld overeenkomstig het Europees systeem van geïntegreerde statistieken voor de sociale bescherming (hierna „Essobs”genoemd) vastgesteld.

 

(2)

Krachtens artikel 7, lid 2, van Verordening (EG) nr. 458/2007 moeten de uitvoeringsregelingen met betrekking tot de formaten voor de indiening van gegevens, de in te dienen resultaten en de criteria voor de kwaliteitsmeting voor de module over netto sociale uitkeringen worden vastgelegd.

 

(3)

De module over netto sociale uitkeringen moet worden verkregen met gebruikmaking van de beperkte benadering, zodat er sprake is van dezelfde populatie van rechthebbenden als voor de bruto sociale uitkeringen waarover in het Essobs-kernsysteem gegevens worden verzameld.

 

(4)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité voor het Europees statistisch systeem,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    De formaten voor de indiening van gegevens en de in te dienen resultaten voor de module over netto sociale uitkeringen zijn vastgelegd in bijlage I.
  • 2. 
    De criteria voor de kwaliteitsmeting van gegevens in verband met de module voor netto sociale uitkeringen zijn vastgelegd in bijlage II.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 8 februari 2011.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO

 

 

BIJLAGE I

Formaten voor de indiening van gegevens voor de module over netto sociale uitkeringen en in te dienen resultaten

  • 1. 
    IN TE DIENEN GEGEVENS

De gegevens over de netto sociale uitkeringen (beperkte benadering) worden ingediend overeenkomstig het door de Commissie gegeven formaat.

De in te dienen variabelen zijn de volgende:

 

1.1.

gemiddeld gedetailleerd belastingtarief (AITR) en gemiddeld gedetailleerd socialepremietarief (AISCR), gelijktijdig uitgesplitst naar:

 

de gedetailleerde classificatie van sociale uitkeringen in geld alleen, zoals gespecificeerd in aanhangsel I bij de Essobs-handleiding (ESSPROS Manual);

 

de regelingen die zijn vermeld in de tabel „lijst van regelingen” in bijlage I bij Verordening (EG) nr. 1322/2007 van de Commissie (1);

 

1.2.

nog verschuldigde fiscale voordelen (enkel te verstrekken indien zij niet rechtstreeks in de AITR en/of de AISCR zijn verwerkt).

Elk nog verschuldigd belastingvoordeel moet worden uitgesplitst naar functie, overeenkomstig de...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.