19 oktober 2011

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op woensdag 19 oktober 2011.

Afgelopen week stond in het teken van de Hofjacht. Tijdens de bespreking van de begroting van Algemene Zaken en de begroting van de Koning heb ik ervoor gepleit dat het Koninklijk huis niet meer gesponsord wordt door de belastingbetaler bij het voor de lol doden van dieren. Lees hier mijn bijdrage.

Onze partij is nog steeds op zoek naar een nieuw kantoor voor het partijbureau in Amsterdam per 1 januari 2012. In Amsterdam staat 7.000.000 m2 lege kantoorruimte. En wij zijn op zoek naar 150 m2, bij voorkeur in Amsterdam centrum. Dat zou toch moeten lukken. Heb je nog goede tips? Laat het weten via kantoor@partijvoordedieren.nl en de gouden tip wint een vegetarisch etentje voor twee.

En slecht nieuws uit Oekraïne. Daar worden waarschijnlijk loslopende honden en katten in een mobiel crematorium gegooid, soms zelfs terwijl ze nog leven. Ik heb aan minister Schippers van VWS gevraagd of zij zich bij de ambassadeur van Oekraïne op de hoogte kan stellen van deze barbaarse praktijken met het verzoek om hier een einde aan te maken. De zwerfdieren worden gedood in aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal in 2012 in Oekraïne en Polen. Ze worden namelijk aangemerkt als veroorzakers van overlast en daarom op brute wijze van de straten verwijderd. Geregeld vinden er grote ‘schoonmaakacties’ plaats tijdens sportevenementen, zoals in 2004 in Griekenland, toen de overheid het straatbeeld van Athene wilde oppoetsen ter gelegenheid van de Olympische Spelen.

De Kamer is deze week met reces maar aanstaande zaterdag hebben we een extra debat over de eurocrisis en de steun aan Griekenland. Wij zijn tegen het steunpakket en verdere overdracht van bevoegdheden aan Europa zonder democratische controle. Lees hier meer.

Tot slot een mooie preek van de week van dominee Gremdaat over de ‘meevaller dankzij de crisis’.

Tot gauw weer!