Hans van Baalen bij TROS Kamerbreed

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 28 januari 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Te gast zijn: Marco Pastors, ex-wethouder van Rotterdam (Leefbaar Rotterdam), nu topambtenaar Rotterdam Zuid, Jolande Sap (Groen Links), fractievoorzitter in de Tweede Kamer en Hans van Baalen (VVD), Euro-parlementslid.

Europa worstelt nog altijd met de financiën. Deze week was het World Economic Forum in Davos en een bijeenkomst van de ministers en onderministers van Financiën (Ecofin) van de Europese landen. Volgende week is er weer een EU-top. Welke koers vaart Europa en is dat de beste koers voor Nederland? Hierover is te gast Hans van Baalen, partijgenoot van premier Rutte in het Europarlement.

Rotterdam Zuid is één van de grootste achterstandswijken van ons land en voert al jaren de verkeerde lijstjes aan als het gaat om leefbaarheid, wonen, werken en onderwijs. Daar gaat het om in het rapport Nationaal programma Kwaliteitssprong Zuid. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam heeft afscheid genomen van de lokale politiek en zal leiding gaan geven aan een snelle verbetering van deze achterstandswijk. Hij legt uit hoe hij dat gaat aanpakken. Jolande Sap is te gast. Zij is fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Ze heeft vorige week een manifestatie gehouden met de SP en PvdA waarin een linkse samenwerking werd bepleit. Het lijkt of Roemer er met de bloemen vandoor gaat want de SP blijft maar stijgen in de peilingen. Hoe gaat GroenLinks zich profileren in deze strijd om de linkse agenda? Of wordt de liberale koers, ooit ingezet door Femke Halsema, vervolgd?

Beluister hier de uitzending terug