Hans van Baalen in Studio Brussel over guldens en euro's

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 8 maart 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Chris Ostendorf (NOS Brussel) spreekt deze week in STUDIO BRUSSEL met VVD-europarlementariër Hans van Baalen. Over de herinvoering van de gulden, de Nederlandse reputatie in de Europese Unie en de bezuinigingsopdracht van partijgenoot en premier Mark Rutte.

Ook roept VVD-Europarlementariër Hans van Baalen in deze uitzending op tot militair ingrijpen in Syrië.

Volgens Van Baalen moet de internationale gemeenschap zijn verantwoordelijkheid nemen en de bevolking beschermen tegen het gewelddadige optreden van het Syrische bewind.

Het VVD-kopstuk gaat hierin verder dan het Nederlandse kabinet. VVD-minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd de Syrische oppositie te willen steunen. Rosenthal wil dat de Syrische president Bashar al-Assad opstapt en dat de oppositie de krachten bundelt.

Van Baalen doet zijn uitspraak in Studio Brussel, het discussieprogramma van de NOS over de Europese politiek. In datzelfde gesprek noemt hij het meldpunt van de PVV om overlast van Oost-Europeanen te melden denigrerend en stigmatiserend. "Ik vind het werkelijk een K-U-T-website, ik vind het echt niet kunnen", aldus de fractieleider van de VVD in het Europese Parlement.

Bekijk hier de uitzending terug