’PVV-meldpunt schaadt onze economie’

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op dinsdag 13 maart 2012.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen
Het PVV-meldpunt voor overlastgevende Oost-Europeanen schaadt volgens Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) de Nederlandse economie. „Na de Fitna-film speelt Geert Wilders weer met vuur en brengt opdrachten voor het Nederlandse bedrijfsleven in gevaar”, waarschuwt Van Baalen.

Vandaag debatteert het EU-parlement in Straatsburg over het meldpunt. Premier Rutte sloeg een uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn af.

De Poolse Europarlementariër Jacek SaryuszWolski is zo kwaad over het meldpunt dat hij oproept tot een boycot van Nederlandse producten. Zo wil de Pool dat zijn landgenoten niet meer bij Shell tanken, Heineken mijden en geen TomTom als navigatie nemen.

Een gevaarlijke ontwikkeling volgens Van Baalen. De VVD’er keert zich tegen het meldpunt dat hij „discriminerend en denigrerend” noemt. „Maar het is niet aan het EU-parlement om zich hier over te buigen. We kunnen ons met genoeg andere belangrijke zaken bezighouden. De rechter gaat over het verbod op websites.”

In de ontwerpresolutie die het Europarlement wil aannemen wordt Nederland opgeroepen te onderzoeken of de website in strijd is met het strafrecht. Een kansloos verzoek volgens diverse juristen omdat er vooral krantenkoppen op de site worden geciteerd.

Stemmingmakerij

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

PVV-Europarlementariër Barry Madlener is laaiend dat het debat op de agenda staat. Het EU-parlement doet in zijn ogen aan stemmingmakerij en gedraagt zich als de nieuwe Doema. „We zouden het over de schadelijke gevolgen van de open grenzen in de EU moeten hebben. De Oost-Europeanen schreeuwen nu moord en brand, terwijl in hun eigen landen op grote schaal mensenrechten worden geschonden.”

EU-parlementslid Wim van de Camp (CDA) heeft naar eigen zeggen de afgelopen weken de blaren op zijn tong moeten praten om de gedoogconstructie van het Nederlandse kabinet met de PVV uit te leggen in Brussel. „Ik ben van het uitleggen, zij zijn van het beledigen.”

Van de Camp denkt dat Wilders met zijn geschreeuw een averechts effect sorteert. „Minister Leers heeft met zijn aangescherpte eisen voor asielbeleid en gezinshereniging meer steun in Brussel dan men denkt. Door dit soort wilde acties van Wilders kan de door hem gewenste verscherping echter als een boemerang op de neus terugkeren.”

Lees ook artikel op Elsevier.nl: Hans van Baalen: PVV speelt met vuur met meldpunt