PvdA: Schultz heeft gefaald

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op vrijdag 10 februari 2012.

DEN HAAG (ANP) - De PvdA vindt dat minister Melanie Schultz (Infrastructuur) heeft gefaald bij de aanpak van de winterproblemen op het spoor. De grootste oppositiepartij in de Tweede Kamer reageerde zaterdagavond verbaasd op de aankondiging van de bewindsvrouw dat ze de hulp inroept van een buitenlandse deskundige om de problemen tegen te gaan.

Volgens PvdA-Kamerlid Jacques Monasch probeert ze daarmee haar straatje schoon te vegen. Hij wijst erop dat Schultz in de Tweede Kamer heeft verklaard dat de aanpak van de NS en ProRail ‘winterproof’ was. ,,Zij is daarvoor politiek verantwoordelijk”, aldus Monasch. Volgens hem moet de minister zo snel mogelijk komen uitleggen waarom haar plannen niet werken. ,,Het is Schultz als vantwoordelijke minister die gefaald heeft.”

De PvdA betreurt het dat Schultz ,,niet de moeite neemt om haar waardering uit te spreken voor al het personeel langs de rails en in de stations dat haar uiterste best doet de problemen zoveel mogelijk te verzachten”, stelde Monasch.

De Tweede Kamer wil snel in debat met Schultz over de chaos die door het winterweer op het spoor is ontstaan.