'Welkom? Ja! Drugs? Nee!'

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op maandag 23 april 2012.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen
Hans van Baalen ontvangt eerste poster: 'Welkom? Ja! Drugs? Nee!' uit handen van VVD Limburg in Roermond

De eerste poster is vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Limburg in Roermond aangeboden aan VVD-Europarlementariër Hans van Baalen. Hij lanceerde in 2009 het idee voor de wietpas.

Het is de bedoeling dat de wietpas vanaf 1 mei het drugstoerisme uit het buitenland tegengaat. Alleen inwoners van een Nederlandse gemeente komen voor de pas in aanmerking.

(Maastricht dichtbij, 23 april)

VVD trakteert drugstoeristen op koffie met vlaai, maar niet op wiet

Terwijl het nog maar de vraag is of de wietpas daadwerkelijk wordt ingevoerd (de voorzieningenrechter doet deze week uitspraak en ook het College Bescherming Persoonsgegevens heeft bezwaren) start de VVD Limburg vandaag een internationale campagne over de wietpas. Een poster van de VVD met als tekst ‘Welkom? Ja! Drugs? Nee!’ geeft buitenlandse toeristen in vier talen de boodschap dat zij van harte welkom zijn in Limburg, maar niet om drugs te kopen. VVD-vicefractievoorzitter Joost van den Akker: ,,Wij gaan niet alleen posteren en flyeren in Limburg, maar ook adverteren in onder andere Belgische en Duitse media: je bent welkom voor vlaai en koffie, maar niet in de coffeeshop.”

Op 2 maart jl hebben Provinciale Staten van Limburg op een VVD-motie aangenomen die onder meer stelt dat de provincie de gemeenten moet ondersteunen bij het invoeren van de wietpas. ,,Limburg is een grensprovincie, dus wij vinden het logisch om de wietpas in de Euregio wat bekender te maken,” aldus Van den Akker.

De VVD acht toerisme voor de Limburgse economie enorm van belang, maar wil drugstoerisme en daarmee aanzuigende werking van onveiligheid en overlast met drugsrunners bestrijden. De VVD is dan ook blij dat België in de grensstreek extra controles heeft aangekondigd om drugshandel en -toerisme tegen te gaan.

De eerste poster wordt vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VVD Limburg in Roermond aangeboden aan VVD-Europarlementariër Hans van Baalen. Hij lanceerde in 2009 het idee voor de wietpas. Het is de bedoeling dat de wietpas vanaf 1 mei het drugstoerisme uit het buitenland tegengaat. Alleen inwoners van een Nederlandse gemeente komen voor de pas in aanmerking.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen