PvdA op bezoek in Lemmer

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op dinsdag 29 mei 2012.
PvdA op bezoek in Lemmer
Bron: Blog Jacques Monasch

PvdA-delegatie bezoekt Lemstervaart in Lemmer

De PvdA komt naar de wijk Lemstervaart. Er staat veel te gebeuren, huizen worden opgeknapt en er zal een Multi Functionele Accommodatie gebouwd worden.

Er zal ingezet worden op duurzaamheid, daardoor zal het karakter van de wijk veranderen. ‘De PvdA is er voor dat woningverhuurders woningen duurzamer maken. Dit zal zorgen voor een goedkopere energierekening en het milieu wordt gespaard’, zegt Roel Kingma, voorzitter van de gemeenteraadsfractie van Lemsterland.

‘Het milieuvriendelijker maken van de huizen zal leiden tot een verhoging van de huren. De PvdA wil dat deze huurverhoging minimaal zal zijn, het moet voor de huidige woningbezitters niet duurder worden.’

De MFA die gebouwd wordt zal er voor zorgen dat vele organisaties onderdak krijgen. Van kinderopvang tot school. Kingma: ‘De PvdA ondersteunt deze ontwikkeling. Door samen te werken kan er veel geld bespaard worden.’

De wijk de Lemstervaart wordt bezocht door twee Tweede Kamerleden: Lutz Jacobi en Jacques Monasch, twee gedeputeerden: Hans Konst en Jannewietske de Vries en de PvdA fracties van de nieuw te vormen gemeente de Fryske Marren. Zij krijgen een presentatie over de plannen die er zijn met betrekking tot de renovatie van de buurt en de bouw van de MFA.

Om 17.00 uur wordt er een rondetafelgesprek gehouden in basisschool de Meerpaal, Schokker 2 in Lemmer.

De forumleden gaan met elkaar in gesprek over het bovenstaande onderwerp. Maatschappelijke organisaties, belanghebbende en de leden van de PvdA de Fryske Marren worden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en om meningen te ventileren.

Forum leden: Roel Kingma (voorzitter), Jacques Monasch (Tweede Kamerlid), Esther de Vrij (wethouder Lemsterland), Aart Rekers (directeur Lyaemer wonen), Jannewietske de Vries (gedeputeerde), Anneke de Vries (van de huurdersvereniging Lyaemer)

Wijkbewoners worden uitgenodigd mee te praten. Voor oppgave: info@pvda-defryskemarren.nl