De werf en de fabriek - PvdA campagneteam SudWestFryslan op bezoek bij twee prachtige bedrijven

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op donderdag 31 mei 2012.
De werf en de fabriek - PvdA campagneteam SudWestFryslan op bezoek bij twee prachtige bedrijven
Bron: Blog Jacques Monasch

Werk centraal in PvdA bezoek aan Makkum

PvdA Tweede Kamerlid Jacques Monasch, Wethouder Wigle Sinnema en leden van de PvdA Súdwest Fryslân zijn op maandag 4 juni in Makkum aanwezig. Die dag bezoekt dit team twee bijzondere bedrijven die Makkum rijk is: Koninklijke Tichelaar en Koninklijke De Vries Scheepsbouw B.V.

De PvdA is op 7 mei gestart met een permanente campagne door de gemeente Súdwest Fryslân. Als eerste plaats werd een bezoek gebracht aan Hindeloopen. 4 juni is het de beurt aan Makkum. Een deel van het PvdA team gaat langs de deuren in een groot gedeelte van het dorp om met bewoners in gesprek te gaan over wat er speelt in het dorp en wat er verbeterd moet worden. De Rode brandweerbus staat de hele middag tot 17.00 uur in het centrum van Makkum. Tevens is daar een afgevaardigde van het PvdA Ombudsteam aanwezig om de diensten van dit team aan te bieden.

Tweede Kamerlid Jacques Monasch, Wethouder Wigle Sinnema , Statenlid Ingrid Wagenaar en gemeenteraadsleden Thomas Groeneveld en Margriet Regeling bezoeken in Makkum om 14.00 uur Koninklijke Tichelaar, het oudste bedrijf in Nederland. In de loop der eeuwen is in dit bedrijf een onschatbare bron van keramische kennis en kunde opgebouwd en van generatie op generatie doorgegeven. Dat proces gaat voort. Tichelaar legt er meer dan ooit de nadruk op dat productvernieuwing en kennisontwikkeling gelijke tred moeten houden. In een bedrijf dat ruimte geeft aan experiment en onderzoek.

Daarnaast wordt een bezoek gebracht aan De Vries Scheepsbouw Makkum B.V. om 15.00 uur. De PvdA zal worden ontvangen door de heren Sijbrand de Vries (directeur werf), Wietze van der Laan (directeur projecten) en door Floor in ’t Veld (projectleider).

Drie jaar na de opening in 2005 werd De Vries Scheepsbouw Makkum verkozen tot Friese onderneming van het Jaar. Ondanks haar jonge geschiedenis wordt de werf beschouwd als een van de parels van de Friese economie. De organisatie telt circa 220 medewerkers. Vakmanschap, passie voor het product en lol in het werk staan bij hen voorop.