Duurzaam wonen - 25 juni: PvdA bezoekt Hartwerdervaartplan Bolsward

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op zondag 24 juni 2012.
Duurzaam wonen - 25 juni: PvdA bezoekt Hartwerdervaartplan Bolsward
Bron: Blog Jacques Monasch

Rode bus PvdA toert door nieuwe gemeente

In mei van dit jaar is de PvdA gestart met een campagne door de nieuwe gemeente Súdwest Fryslân. Als eerste werden Hindeloopen en Makkum bezocht. Maandag 25 juni komen leden van de PvdA Gemeentefractie Súdwest Fryslân waaronder wethouder Wigle Sinnema en Tweede Kamerlid Jacques Monasch met een speciaal voor de toer aangekochte Rode bus naar Bolsward. In Bolsward bezoekt het PvdA team onder meer het Hartwerdervaart project. Tijdens de werkbezoeken zullen de PvdA ‘ers worden ontvangen en rondgeleid door Hoofd ontwikkeling van Bouwgroep Dijkstra Draisma, Dirk Jan de Rouwe en door een afgevaardigde van woningcorporatie Elkien.

De woningen in het plangebied Hartwerdervaart worden duurzaam gebouwd. Dit vertaald zich in specifieke maatregelen die standaard mee zijn genomen in het nieuwbouwproject. Zo is in het ontwerp rekening gehouden met het gebruiken van passieve zonne-energie. De bouwkundige schil is opgebouwd met hoge isolatiewaarden voor gevels, daken, vloeren en glas. Door een verhoogde kierdichtheid van de gevelelementen en door zelfregulerende ventilatieroosters toe te passen, zal er weinig energie verloren gaan.

Het gehele PvdA team gaat na dit werkbezoek een canvasactie uitvoeren. Men gaat langs de deuren in een groot gedeelte van de stad om met bewoners in gesprek te gaan over wat er speelt in de stad en wat er verbeterd moet worden.

Het bezoek begint om 14.00 uur. De bus staat de hele middag tot 17.00 uur op het supermarktplein aan de Snekerstraat in Bolsward. Tevens is daar een afgevaardigde van het PvdA Ombudsteam aanwezig om de diensten van dit team aan te bieden.