Aan de Bak met Jacques - Meewerken met ……

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op vrijdag 24 augustus 2012.
Aan de Bak met Jacques - Meewerken met ……
Bron: Blog Jacques Monasch

Tweede Kamerlid Jacques Monasch aan het werk bij Friese ondernemers

In aanloop naar de komende Tweede Kamerverkiezingen gaat Fries Kamerlid Monasch(PvdA) een week lang aan de slag bij verschillende Friese ondernemers uit Sneek. Hij zal niet alleen meelopen, maar ook aan het werk worden gezet. “Als je een dag meeloopt zie je niet alleen wat het werken in verschillende bedrijfstakken inhoudt, je ziet ook opnieuw wat werknemers, werkgevers en klanten bezig houdt. Het is van belang om dit regelmatig te doen. Je ziet nog meer dan bij een werkbezoek, helemaal omdat ik zelf ook aan het werk word gezet.”

Monasch zal onder andere aan de slag gaan als brugwachter, medewerker van de grand cafe Walrus, groenteboer bij Lubbers AGF en makelaar bij Hoekstra Makelaardij. Ook zal hij op de markt bloemen verkopen met Theo Ruis en aan de slag gaan bij Katrein Kunst (schema onderaan dit persbericht).

“Mooier krijg je het niet!”, aldus Monasch, die enthousiast vooruit kijkt naar de werkweek. “Het is voor mij ook belangrijke input voor discussies in de Kamer. Onlangs liep ik ook mee met enkele bouwbedrijven. Dit leverde een hoop waardevolle informatie op.” Monasch doelt hiermee op het actieplan van de PvdA voor de bouwsector. Het plan geeft aan hoe hij met de PvdA de bouwsector en daarmee de hele economie weer op gang wil helpen. “We gaan keihard knallen de komende jaren. En we beginnen in Fryslan.” Jacques Monasch staat op de 19e plek van de PvdA voor de aankomende verkiezingen.

Schema:

Woensdag 29 augustus AGF Lubbers (9-12 uur)

Donderdag 30 augustus Makelaardij Hoekstra (9-12 uur)

Donderdag 30 augustus Cafe-Restaurant De Walrus (13-17uur)

Vrijdag 31 augustus Empatec (8:30 - 11 uur)

Zaterdag 1 september Bloemist Theo Ruis (op de markt) (10-13 uur)

Zondag 2 september Bedienen van de bruggen (13-14.30 uur)

Maandag 3 september Bezoek bouwbedrijven Friesland (9-12 uur)

Woensdag 5 september Katrein Kunst (10.30 -13 uur)

In debat over werk

Omdat werk voor de PvdA speerpunt in haar verkiezingsprogramma is zal Jacques Monasch namens de PvdA in deze week ook deelnemen aan de debatten van de FNV op dinsdag 28 augustus in Leeuwarden en 29 augustus in Groningen.