‘Huisjesmelker aanpakken’

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op maandag 3 september 2012.
‘Huisjesmelker aanpakken’
Bron: Blog Jacques Monasch

Via Spits

‘Huisjesmelker aanpakken’

Huisjesmelkers moeten harder aangepakt worden. Dat stelt de PvdA die vandaag een tienpuntenplan lanceert om de foute verhuurders aan te pakken. De partij wil betere voorlichting voor studenten, maar zeker ook de foute huurbazen bestraffen. Huisjesmelkers moeten volgens de PvdA aan de digitale schandpaal en instanties die de malafide verhuurders helpen, worden ook gepakt als het aan de partij ligt.

„Notoire huisjesmelkers moeten openbaar aan de schandpaal”, schrijft Tweede Kamerlid Jacques Monasch in zijn tienpuntenplan. „De overtredingen die worden geconstateerd worden bijgehouden, de top vijf per gemeente wordt op gezette tijden openbaar gemaakt. Studenten krijgen dan een betere informatiepositie bij de keuze voor een kamerverhuurder.”

Boetes

De PvdA wil onder andere dat elke studentenstad een huurteam krijgt dat studenten adviseert bij woonzaken. Volgens Monasch kennen studenten vaak wel hun plichten (betalen) maar niet hun rechten. De PvdA wil verder hogere boetes voor huisjesmelkers die regelmatig de fout in gaan en actiever dossiers gaan aanleggen over huisbazen die hun huurders treiteren en de woning laten verkrotten. „In Utrecht betaalt 80% van de studenten teveel huur”, stelt Monasch. „De huizen zijn vaak slecht onderhouden, niet hygiënisch of brandgevaarlijk. Wij stellen huisjesmelkers aansprakelijk voor dergelijke misstanden.”

Lees hier het hele plan: www.pvda.nl/