Europarlementariër heeft nu stemmetje in Den Haag

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 6 september 2012, 16:26.
eusterren
Bron: Blog Hans van Baalen

Aandacht voor Europa vergroot interesse in ‘Brussels’ partijlid

Lukt het de Europarlementariërs dan eindelijk om vanuit Brussel invloed te hebben op hun partij in Den Haag? Niet eerder was de kans daarop zo groot, want niet eerder was Europa in verkiezingen voor de Tweede Kamer zo’n belangrijk onderwerp.

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen zegt niet vaak in Brussel te zijn. Wel in Den Haag en dat vindt hij zelf „heel verstandig”: alleen dan blijf je meetellen in je partij.

Van Baalen is bijna elke week bij het overleg van de VVD-bewindslieden en bemoeit zich ook met plannen voor kinderopvang of mobiliteit. „Je moet oppassen dat je het niet alleen over je eigen portefeuille hebt.”

Hij is bij de vergaderingen van het partijbestuur en belt met VVD-leider Mark Rutte als die onderweg is naar een top in Brussel. Van Baalen zegt soms ook tegen Rutte wie hij over een Europees onderwerp nog even zou kunnen bellen. „En als hij er tijd voor vindt, doet hij dat.”

Het volledige artikel met reacties van andere Europarlementariërs kunt u hier lezen (alleen voor abonnees van NRC Handelsblad)