Van Baalen (VVD) Uitspraken EP-voorzitter Schulz over Mohammed-video onjuist en ongepast

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 20 september 2012, 2:06.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen heeft de uitspraken van de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz (SPD) over de video "The Innocence of Muslims" scherp veroordeeld. Schulz had deze video en de distributie daarvan nooit mogen veroordelen.

Hij had onverkort moeten opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Alleen een onafhankelijk rechter mag op basis van de wet grenzen stellen aan die vrijheid. Alleen wie aanzet tot haat of oproept tot geweld mag door de rechter in diens uitingen worden beperkt.

In vele landen hebben de autoriteiten het geweld tegen personen en eigendommen oogluikend toegestaan, dan wel actief bevorderd. Een aantal geestelijken heeft niet tot matiging opgeroepen, maar heeft gelovigen juist opgehitst.

Van Baalen prijst de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, zelf moslim, die gelovigen heeft aangeraden de schouders op te halen over dit soort video´s. Van Baalen wil dat Schulz diens woorden intrekt en zich in het vervolg onthoudt van politiek-correcte onzin, die de verdedigers van de vrijheid in de kou zet.