Aanbieding petitie IC-status Driebergen-Zeist

Met dank overgenomen van R.W. (René) Leegte i, gepubliceerd op woensdag 29 augustus 2012, 15:31.

Woensdag 29 augustus bezocht René Leegte, lid van de vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu, en VVD-kandidaat op plek nr. 30, het station Driebergen-Zeist. Als regionaal Kamerlid is hij betrokken bij zorgen die in de regio leven, zoals de status van wat straks het duurzaamste station van Nederland moet worden.

Driebergen-Zeist is een middelgroot station (12.000 instappers per dag). Het station dreigt haar intercitystatus te verliezen. Het ministerie heeft besloten 144 mln. euro te investeren in dit station. Omringende gemeenten en de regio investeren ook nog eens 30 mln. euro. Utrechtse Heuvelrug heeft plannen voor projecten als een bio-centrale (van eigen blad/snoei afval en snoeihout). Het station wordt voorzien van een groot zonnepanelen dak en wordt energie neutraal. Het bedrijventerrein wordt duurzaam ontwikkeld.

De Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft samen met reizigersorganisaties een handtekeningenactie gehouden op het station en via Internet. Deze actie heeft ruim 4.000 handtekeningen van reizigers opgeleverd die de IC-status absoluut willen behouden. René Leegte is lid van de vaste Kamercommissie Infrastructuur & Milieu en nam woensdagochtend deze handtekeningen in ontvangst van Wethouder Bert Homan. René Leegte zal er voor zorgen dat deze handtekeningen en de bijbehorende boodschap onder de aandacht van de 2e Kamer wordt gebracht.

René Leegte: “Ik ken Driebergen-Zeist als een prachtig en duurzaam station. Het is logisch dat duurzame bedrijven, zoals de Triodos Bank, zich rond dit station willen vestigen. Ik zal dan ook de handtekeningen overhandigen aan de Kamercommissie en zorgen dat er een antwoord komt. Dit is een voorbeeld van waarom het belangrijk is op een lokale kandidaat te stemmen. Daarom zeg ik: kies inhoud, stem Leegte ”