Vragen over regelgeving REACH

Met dank overgenomen van R.W. (René) Leegte i, gepubliceerd op vrijdag 24 augustus 2012, 15:32.
Kennis
Bron: Blog Rene Leegte

Vragen van het lid Leegte (VVD) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over een oneerlijk speelveld REACH (ingezonden 24 augustus 2012).

Vraag 1

Kent u het artikel « Nieuwe Europese wetgeving is te complex? lees hier

Vraag 2

Is het waar dat 3 000 Nederlandse bedrijven te maken krijgen met het verplichte registratiesysteem voor chemische stoffen via REACH?

Vraag 3

Is het waar dat het MKB niet zonder hulp van buitenaf kan voldoen aan de complexe eisen van de verplichte registratie?

Vraag 4

Welke negatieve gevolgen heeft de uitvoering van deze verordening voor het Nederlandse bedrijfsleven? Hoe draagt u er aan bij dat het MKB aan de registratie kan voldoen?

Vraag 5

Herkent u het beeld dat de handhaving van de verordening op Europees niveau tekort schiet? Herkent u het beeld van Nederlandse ondernemers waarvan de concurrentiepositie verslechtert door de Europese regelgeving?

Vraag 6

Op welke manier wordt de controle op Europees niveau momenteel gehandhaafd? Is er een gelijke handhaving en naleving van de verordening in de verschillende Europese lidstaten? Is er een handhavende Europese instantie?

1 http://fd.nl/entrepreneur/wereldveroveraars/242076-1208/nieuwe-europese-gifwetgeving-is-te-complex

2 Verordening (EG) nr. 1907/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 18 december 2006 inzake de registratie en beoordeling van en de autorisatie en beperkingen ten aanzien van chemische stoffen (REACH).