Elsevier organiseert avond over de Amerikaanse verkiezingen

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op vrijdag 5 oktober 2012, 2:11.
jinekwinter
Bron: Blog

Elsevier houdt maandag 8 oktober in De Rode Hoed te Amsterdam een avond over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een evenement dat een wat ander licht op deze verkiezingen werpt dan gebruikelijk in de Nederlandse media.

De presentatie is in handen van de in Oklahoma geboren en in Washington DC opgegroeide Eva Jinek. Zij interviewt schrijver Leon de Winter over Amerika en leidt een debat tussen oud-staatssecretaris Frans Timmermans (PvdA) en europarlementariër Hans van Baalen (VVD).

Betekenis

Timmermans en Van Baalen gaan met elkaar in debat over Barack Obama en Mitt Romney en over de betekenis van de uitslag voor Nederland en Europa. Amerika-expert Koen Petersen, auteur van Einddoel Witte Huis, zal een inleiding houden over hoe opiniepeilingen begrepen moeten worden en over moedwil en misverstanden in de campagne.

Quiz

De in New York woonachtige Diederik van Hoogstraten, correspondent van onder meer Elsevier en de Volkskrant, zal vertellen over het laatste verkiezingsnieuws uit Amerika, en buitenlandredacteur Rik Kuethe van Elsevier verzorgt een column. Ook kan het publiek meedoen aan De Grote Amerika Quiz.

De zaal gaat om 19.00 uur open en de avond begint om 20.00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Rode Hoed en kosten 10 euro. Dit is inclusief een exemplaar van Elseviers Speciale Editie Ons Amerika ter waarde van 8,95 euro.

elsevier.nl