Schriftelijke vragen PvdA aan de ministers voor Wonen en Rijksdienst en Financiën over de striktere regels omtrent de NHG bij oversluiten van een hypotheek

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op woensdag 7 november 2012.
Schriftelijke vragen PvdA aan de ministers voor Wonen en Rijksdienst en Financiën over de striktere regels omtrent de NHG bij oversluiten van een hypotheek
Bron: Blog Jacques Monasch

Schriftelijke vragen van de leden Monasch en Nijboer (beiden PvdA) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst en de minister van Financiën over de striktere regels omtrent de NHG bij oversluiten van een hypotheek.

Klopt het dat alle bestaande hypotheken met NHG bij oversluiten voortaan verplicht annuïtair of lineair afgelost dienen te worden om in aanmerking te blijven voor NHG?

Kunt u tevens aangeven in hoeverre deze maatregel ook mensen treft die alleen verhuizen en hun hypotheek niet oversluiten?

Kunt u aangeven in hoeverre dit indruist tegen de toezeggingen van het vorige kabinet dat de bestaande gevallen ontzien zouden worden?

Klopt de berichtgeving dat deze regels zijn aangepast na overleg met het ministerie van Financiën?

Kunt u aangeven welke redenen de Stichting WEW aanvoert om tot deze regelgeving te komen en wat uw oordeel daarover is?

Klopt het rekenvoorbeeld van de vereniging Eigen Huis? Kunt u dit toelichten?

Kunt u aangeven in hoeverre u mogelijkheden ziet om de problemen op te lossen van mensen met een NHG hypotheek die kunnen ontstaan als de maatregel wordt gehandhaafd?

Bent u het met de PvdA eens dat deze maatregel een averechts effect heeft op de doorstroming op de woningmarkt?

Welke mogelijkheden ziet u om deze regels van het NHG te wijzigen?

http://www.eigenhuis.nl/actueel/Pers-2010/362113-aflossing-NHG-hypotheek-verplicht/