Van Baalen bij aanslag

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op maandag 21 januari 2013, 1:51.

Vlak nadat Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) zaterdag ooggetuige was van een mislukte moordaanslag op de Bulgaarse liberale leider Ahmed Dogan, werd hij gebeld door premier Rutte.

„Hij vroeg me wat er nu weer aan de hand was”, vertelt Van Baalen, gisterochtend teruggekeerd uit Sofia. „Want waar ik opduik, is altijd wel iets loos. ‘Hans, volgende keer sturen we een bodyguard mee’, zei Mark.”

Van Baalen zou een toespraak houden voor de Bulgaarse liberalen. Net toen Dogan zijn plaats achter de microfoon wilde vrijmaken voor de Nederlander, dook de 25-jarige Oktay E. op. Met een omgebouwd gaspistool richtte hij op het hoofd van Ahmed Dogan, maar de 9 mm kogel bleef klem zitten in de loop.

Volgens Van Baalen is E. een voormalige lijfwacht van de Bulgaarse maffia. De partij van Dogan heeft voor de komende verkiezingen de strijd met de georganiseerde misdaad aangekondigd. Oktay E. werd door omstanders overmeesterd en gemolesteerd. „Mijn zoontje vroeg of ik hem ook van katoen had gegeven”, aldus Van Baalen.

Eerder kwam de voorzitter van de Liberale Internationale in het nieuws toen hij bij de belegering van het Thaise parlement collega’s in veiligheid wist te brengen. Zijn bijnaam ‘man met ballen’ kreeg hij in Nicaragua, nadat hij agressieve Sandinisten van zich afhield. In de straten van nachtelijk New York maakte Hans van Baalen met een judobeweging een overvaller onschadelijk.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog