Wat doet Hans van Baalen (VVD) in Brussel: 25 januari 2013

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op vrijdag 25 januari 2013, 1:41.

Handelstop EU-Latijns-Amerika

Hans van Baalen vertegenwoordigde het Europees Parlement tijdens de EU/Latijns-Amerika top in Santiago de Chile. Hiertoe had hij zowel voorbesprekingen met Eurocommissaris Karel de Gucht en de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen. Op de Nederlandse ambassade in Santiago had hij een rondetafelgesprek met Nederlandse ondernemers die in Chili actief zijn. Tevens had hij bilaterale gesprekken met Chileense liberale politici.

Bulgarije

Graham Watson, voorzitter van de ALDE-partij, en Hans van Baalen, voorzitter van de Liberale Internationale, waren gastsprekers op het congres van de Bulgaarse liberale partij MRF (Movement for Reform and Freedoms). Tijdens dit congres werd een moordaanslag gepleegd op Ahmed Dogan, de leider van de MRF. Deze aanslag mislukte en niemand raakte gewond. Het congres werd georganiseerd in het kader van de aankomende parlementsverkiezingen in mei.

Mali

Hans van Baalen heeft zich in de buitenland-commissie van het EP uitgesproken voor de politieke, logistieke en trainingsondersteuning van de regeringstroepen in Mali en de Franse betrokkenheid op de grond. Het verder uitbreiden van de invloed van Al Qaeda in Noord- en Midden-Afrika vormt een grote bedreiging voor de EU en daarbinnen handelsland Nederland.