De Amsterdamse woningmarkt - (Deel)raadsledennetwerk met Jacques Monasch

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op dinsdag 19 februari 2013.
De Amsterdamse woningmarkt - (Deel)raadsledennetwerk met Jacques Monasch
Bron: Blog Jacques Monasch

(Deel)raadsledennetwerk met Jacques Monasch

Vrijdag 1 maart 2013

19.30 - 21.00

Café/restaurant Kapitein Zeppos, Gebed Zonder End 5, Amsterdam

Op 1 maart organiseert het deelraadsledennetwerk een mini-conferentie over onze Amsterdamse woningmarkt. Het centrale uitgangspunt is hoe we Amsterdam een sociaal-economisch ongedeelde stad kunnen houden. Alle inkomensgroepen behoren hier toe. Bij deze mini - conferentie zijn alle deelraadsleden van harte welkom. Jacques Monasch zal vanuit de Tweede Kamer aanwezig zijn. Daarnaast hopen we Freek Ossel en Egbert de Vries tijdens deze avond te mogen verwelkomen.

We vragen alle stadsdelen afzonderlijk om input te leveren voor deze mini-conferentie. Deze input gebruiken we voor de voorbereiding waarbij o.a. Michiel Mulder en Hans Weevers van de centrale fractie bij worden betrokken.

Het gaat om de volgende punten:

De mogelijke gevolgen van de kabinetsplannen in het eigen stadsdeel;

Wat er volgens jullie als stadsdeel moet gebeuren om deze gevolgen bij te sturen;

In het regeerakkoord staat nu dat de gemeente de regie krijgt over de corporaties. Dit is verder nog niet concreet ingevuld. Hoe zou deze volgens jullie moeten zijn zodat bovenstaande bijgestuurd kan worden?

De input en mini-conferentie samen gebruiken we vervolgens om de kabinetsplannen te beïnvloeden. Eveneens kunnen de uitkomsten gebruikt worden voor de aankomende verkiezingen in Amsterdam.

Wij vragen jullie om ideeën met elkaar in de fractie te bespreken, vervolgens door iemand van de fractie in een apart document te laten bundelen, en deze voor maandag 11 februari naar lwildeman@pvda.nl (Leonie Wildeman van het CLB) te mailen. Hanteer in het centrale document de indeling van de punten hierboven zodat het overzichtelijk en uniform blijft. Internetartikelen / links e.a. kunnen ook worden toegevoegd als voorbeelden.