Hans van Baalen in Kamerbreed over Syrië

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 30 maart 2013, 3:00.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Economische crisis en menselijke crisis in Syrie

Te gast zijn: Ellen Dekkers, de nieuwe voorzitter van FNV Bondgenoten; CDA-leider Sybrand Buma en VVD-Europarlementariër Hans van Baalen. Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met hen over de crisis op de Nederlandse arbeidsmarkt, de economische malaise in Europa en de voortdurende menselijke ramp in Syrië.

Ellen Dekkers is sinds een week voorzitter van de grootste vakbond binnen de vakcentrale FNV, FNV Bondgenoten. Wat zijn haar drijfveren en hoe denkt zij de flexibilisering op de arbeidsmarkt, die haar een doorn in het oog is, in deze tijden van economische crisis terug te dringen? Sybrand Buma zit met zijn CDA in de oppositie. Van een tussenformatie, waarbij zijn partij en mogelijk ook D66 tot het kabinet toe zouden treden, wil hij niets weten. Waarom niet? En wat zijn zijn ideeën om de Nederlandse economie beter te laten draaien?

Hans van Baalen is door de VVD opnieuw voorgedragen om lijsttrekker te worden bij de Europese verkiezingen van volgend jaar. Is hij in voor een tweede termijn in Brussel? Als Europarlementariër houdt hij zich bezig met de grote crises van nu en daarover, over het conflict in Syrië en de nipte redding van Cyprus, gaat het gesprek in TROS Kamerbreed.

Luister hier de uitzending terug