Trots op symbool van verbondenheid

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 20 april 2013, 1:57.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Reservist en VVD-Europarlementariër Hans van Baalen droeg gisteren met trots het Telegraaf-Appeltje, toen hij in Soest een klassiek militaire outfit ging uitzoeken om op 30 april te dragen bij de inhuldiging. „Ik vind het bijzonder om op die bijzondere dag in militair tenue aanwezig te zijn”, aldus Van Baalen. Volgens de liberaal is het Appeltje een prachtig symbool van verbondenheid met het koningshuis en de samenleving.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Ook directrice Jolanda Jansen van Ahoy is vereerd dat zij een Appeltje van Oranje mocht ontvangen. Jansen is blij dat het sportpaleis in Rotterdam op 30 april een groot meezingfestijn voor het koningspaar houdt. „Ik kijk ernaar uit om het Koninglied met al die artiesten en duizenden Nederlanders gezamenlijk te zingen voor het koningspaar”, aldus Jansen.

Een Appeltje werd tevens aan Fred de Graaf (foto rechts), voorzitter van de Eerste Kamer en Verenigde Vergadering, uitgereikt. De ’chef inhuldiging’ is populairder dan ooit. „Elke dag bellen mensen die ietwat besmuikt vragen ’of er nog een plekje is’. Helaas moet ik iedereen teleurstellen. De kerk zit stampvol”, vertelt de Oranjegezinde VVD’er, die onverbiddelijk is voor Kamerleden die weigeren de eed af te leggen. Zij zitten helemaal achter in de kerk. Als ze pech hebben ook nog achter een dikke pilaar. Het speldje zit in het weekeinde voor de inhuldiging gratis bij De Telegraaf.