Hans van Baalen lijsttrekker Europees parlement

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 27 april 2013, 1:52.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Hans van Baalen (53) wordt de VVD-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen. Er zijn door de leden van de VVD geen tegenkandidaten gesteld. Van Baalen is sinds 2009 delegatieleider van de VVD in het Europees Parlement.

Van Baalen: "Het is een bijzondere eer en een grote uitdaging om wederom de VVD-lijst voor de Europese verkiezingen in 2014 te mogen leiden. Het gaat er daarbij om de Nederlandse belangen en de liberale beginselen van vrijheid en democratie in Europa veilig te stellen."

Als VVD-delegatieleider en voorzitter van de Liberale Internationale kent Hans van Baalen de Europese liberalen als geen ander. De afgelopen jaren heeft Van Baalen laten zien uitstekend te manoeuvreren in de vaak complexe beïnvloedings- en besluitvormingsprocessen in Brussel. Ook wist hij daarbij concrete resultaten te behalen. Onder zijn leiding is de VVD-delegatie zowel binnen de Europese liberale fractie als binnen het bredere Europees Parlement een invloedrijke speler. Met Hans van Baalen als delegatieleider van de VVD wordt het Nederlandse belang goed vertegenwoordigd in het Europees Parlement.

Daarnaast heeft Van Baalen bewezen via mediaoptredens en spreekbeurten ook bij onze Nederlandse achterban draagvlak te kunnen verwerven voor de standpunten van de VVD in Europa. De VVD heeft er dan ook veel vertrouwen in dat Hans van Baalen de partij volgend jaar naar een goed verkiezingsresultaat zal leiden.

foto: Hans van Baalen tijdens het debat over de Staat van de Europese Unie in de Tweede Kamer

Zie ook:

NOS.nl VVD'er Van Baalen lijsttrekker EP

Parool.nl Van Baalen leidt VVD bij Europese verkiezing

AD.nl Van Baalen leidt VVD bij Europese verkiezing

Volkskrant.nl Van Baalen leidt VVD bij Europese verkiezing

NRC.nl Van Baalen Europees lijsttrekker VVD - geen tegenkandidaten

AD.nl Van Baalen leidt VVD bij Europese verkiezing

Novum Van Baalen Europees lijsttrekker VVD

Trouw Van Baalen leidt VVD bij Europese verkiezing