Van Baalen: "Weekers sociaal en van vele markten thuis"

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2013, 1:51.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Hij is wat onhandig met de media, volgens de oppositie een tikkeltje lui, maar binnen de VVD wordt Frans Weekers inhoudelijk als zeer waardevol ervaren. Is hij ook zo belangrijk dat zijn partij en coalitiegenoot PvdA hem niet laten vallen?

Door de spanning rond zijn persoon willen weinig mensen nu openlijk over hem spreken. Oud-collega en vriend Hans van Baalen doet dat wel, en neemt het op voor de 45-jarige Limburger.

„Sociaal en van vele markten thuis”, noemt hij Weekers die een studie economie en econometrie afrondde en ook jurist is. In de Tweede Kamer, waarvan hij ruim elf jaar lid was, is hij niet alleen woordvoerder justitie geweest, maar voerde hij ook het woord over terrorismebestrijding en zorg. De laatste jaren was hij vooral actief als financieel woordvoerder. „Met mensen zoals hij moeten we zuinig zijn. Frans weet wat er in Europa te koop is, hij kijkt graag verder dan de Nederlandse grens”, zegt Van Baalen.

Europarlementariër Van Baalen vroeg Weekers in 2008 tevergeefs zich beschikbaar te stellen voor het Europarlement. „Hij is een echte volksvertegenwoordiger, een deputé zoals ze in Limburg zeggen. Iemand die na een spreekbeurt nog een pilsje drinkt om te horen wat er speelt. Daar heeft Frans gevoel voor.”

Lees het hele artikel in NRC Handelsblad van 14 mei 2013, pagina 4 en 5 (alleen voor abonnees)