Wat doet Hans van Baalen (VVD) in Brussel: 17 mei 2013

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2013, 2:22.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Bezoek VVD-Tweede-Kamerfractie Brussel

De VVD-delegatie in het Europees Parlement ontving afgelopen maandag de VVD-Tweede Kamerfractie in Brussel. De Tweede Kamerleden werden in de ochtend ontvangen bij de Europese Commissie door José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie en Amadeu Altafaj Tardio, de plaatsvervangend kabinetschef van eurocommissaris Olli Rehn.

In het Europees Parlement gingen de kamerleden in discussie met ambassadeurs uit verschillende EU-lidstaten over de eurocrisis en de toekomst van de Europese Unie. Ook waren er ontmoetingen met ALDE-fractievoorzitter Guy Verhofstadt en ALDE-secretaris-generaal Alexander Beels. Aan het eind van de dag hield eurocommissaris Karel de Gucht een inleiding over de Europese handelspolitiek op de Residentie van de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiger Pieter de Gooijer.

Lezing Europese democratie

Hans van Baalen hield een lezing over de ontwikkeling van de Europese democratie tijdens een bijeenkomst van het bedrijfsleven uit Brussel en omgeving in sociëteit De Warande te Brussel. Hans van Baalen onderstreepte het belang van een nauwe samenwerking tussen nationale parlementen met een lange geschiedenis en het sedert 1979 direct gekozen Europees Parlement. Tijdens de discussie werd duidelijk dat ook van Belgische zijde kritischer naar de Europese integratie wordt gekeken dan voorheen.

Ivo Opstelten Foundation

Hans van Baalen was, samen met minister Stef Blok, Tamara Venrooy (vice-fractievoorzitter Tweede Kamer) en Loek Hermans (fractievoorzitter Eerste Kamer) spreker tijdens een bijeenkomst van de Ivo Opstelten Foundation te Den Haag. Tevens waren staatssecretaris Fred Teeven, oud-VVD-leider Frits Bolkestein en oud-minister Uri Rosenthal aanwezig. Van Baalen besteedde aandacht aan de positie van de VVD in de ALDE-fractie, de samenstelling van de lijst voor de Europese verkiezingen in 2014 en de Europese verkiezingsprogramma's van zowel de ALDE-partij als de VVD.