Consuls op verkenning in Brussel

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op maandag 10 juni 2013, 1:57.

We worden steeds afhankelijker van onze smartphone”, concludeerde prins Constantijn tijdens het bezoek van meer dan zestig Nederlandse en Belgische honorair consuls aan het Europarlement in Brussel. De prins, hoogste chef van de ambtelijke staf van eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda), hield een vlammend betoog over de telecomsector voor het gezelschap van mannen en vrouwen dat landen van over de hele wereld vertegenwoordigd in ons land.

Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) liet weten het een schande te vinden dat het budget voor zijn partijgenoot Kroes werd teruggeschroefd van 9 naar 1 miljard euro.

„Dat is bezuinigen met je rug naar de toekomst, terwijl het landbouwbeleid volledig gespaard is gebleven”, hield Van Baalen het enthousiaste gehoor voor.

Van Baalen vindt dat politici beter hun best moeten doen om uit te leggen wat er in Brussel allemaal gebeurt. Maar uiteraard had hij ook een kritische noot richting de EU. „Brussel dient zich bijvoorbeeld niet te bemoeien met het aantal weken zwangerschapsverlof. Dat moet je niet in een mal drukken maar de lidstaten lekker zelf laten bepalen”, meldde Van Baalen voordat hij van voorzitter Bruna ook een Delfts blauwe spaarpot kreeg uitgereikt. „Volgend jaar zijn de Europese verkiezingen en ook u zult vast wat campagnegeld willen inzamelen”, zei Bruna over het breekbare kleinood dat hij uit Nederland had meegebracht naar de Belgische hoofdstad.

Lees het hele artikel in De Telegraaf van 10 juni 2013, pagina 4 (alleen voor abonnees)