Hans van Baalen: ’Erdogan tot orde roepen’

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 6 juli 2013, 14:40.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Europarlementariër Hans van Baalen kent de brandhaarden in het Midden-Oosten. Hij was vaak in Egypte en bezocht recent het Turks-Syrische grensgebied. „Premier Erdogan verstaat de tekenen des tijds niet. Gewone Turkse burgers willen in vrede leven, zelf keuzes maken. Beslissen of ze wel of geen alcohol drinken en hoe te geloven. Minderheden willen gelijke rechten.

Het land dreigt onder Erdogan een verstikkende autocratie te worden. Net over de grens in Syrië openbaart zich de hel van geweld door dictator Assad enerzijds en AlQaeda-extremisten anderzijds. Dat geweld verplaatst zich naar de buurlanden, waaronder Turkije. Carel en Aysel Koppe betalen het gelag, net als vele anderen.

De VS en Europa moeten Erdogan tot de orde roepen; onder hem kan het land geen lid van de EU worden. Het vrije Westen mag ook niet werkeloos toezien dat het sektarisch geweld in Syrië overslaat naar Turkije en de hele regio. Opkomen voor vreedzame burgers daar is niet alleen een humanitair gebod, maar dient ook ons eigen belang.”

Lees het hele artikel in De Telegraaf van 6 juli, pagina 101 (abonnees)