Nieuw seizoen - Het Gesprek van Sneek - 22 september as!

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op donderdag 19 september 2013.
Nieuw seizoen - Het Gesprek van Sneek - 22 september as!
Bron: Blog Jacques Monasch

Het Gesprek van Sneek

september 22 . Cafe Vellinga , Zaal open 16 uur. Start programma 16.30-18.00 uur

22 SEPTEMBER AFTRAP DERDE SEIZOEN HET GESPREK VAN SNEEK

• BLIJFT SNEEK DE DERDE WATERSPORTSTAD IN DE WERELD?

• WAT BRENGT HET KOMENDE THEATERSEIZOEN

• LEEUWARDEN 2018 KULTURELE HAADSTÊD!! DOET SNEEK OOK MEE? EN

• WAT ZIT ER IN ’T VAT VOOR DE KOMENDE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN?

Zondag 22 september gaat alweer het derde seizoen van de talkshow Het Gesprek van Sneek van start. Tijdens de negende editie komen opnieuw verschillende ondernemers, politici, journalisten, muzikanten en andere gasten samen om datgene te bespreken wat de bewoners van Sneek en Súdwest-Fryslân zo bezighoudt.

Fries Tweede Kamerlid Jacques Monasch: “Op dinsdag 17 september was het weer Prinsjesdag. Súdwest-Fryslân weet inmiddels dat Café Vellinga dan op de daaropvolgende zondag volstroomt voor weer een nieuw Gesprek van Sneek, de eerste van het derde seizoen. Ook deze editie belooft weer een boeiende te worden.”

Kulturele Haadstêd

Leeuwarden mag in 2018 de titel dragen van Culturele Hoofdstad van Europa. Belofte maakt schuld: Jannewietske de Vries komt vertellen over de winst van Leewarden als Kulturele Haadstêd 2018. Samen met Monasch zal zij de grote dag van de winst nabespreken en de plannen doornemen die Friesland heeft om er een groot succes van te maken.

Watersportstad Sneek

Sneek trekt met zijn aantrekkelijke en levendige binnenstad en zijn naam en faam als watersportstad jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Door de BBC is Sneek een aantal jaren geleden uitgeroepen tot de derde watersportstad in de wereld. Daardoor is de nationale en internationale allure van Sneek als toeristenstad enorm gestegen. Om deze sterke positie te behouden en te verbeteren, gaan onder andere wethouder Leo Pieter Stoel en vice-voorzitter van de KWS Jaity Dijkstra in gesprek.

Een journalistenpanel gevormd door onder andere Koen Pennewaard van de Leeuwarder Courant en Wim Walda van Grootsneek.nl analyseren op een luchtige manier de komende verkiezingen van 2014 in het item “Wat zit er in ‘t vat?”. Directeur van Theater Sneek Ben van der Knaap is uitgenodigd om het komende Theaterseizoen te onthullen en te bespreken met gespreksleider Jacques Monasch. De muziek wordt verzorgd door “The Allstars Blues Band”.

Waar?

Het Gesprek van Sneek is voor iedereen vrij toegankelijk. Café Vellinga aan de Korte Veemarktstraat 11 opent haar deuren om 16.00 uur. De talkshow begint om 16.30. En, zoals altijd, is iedereen voor Studio Sport weer thuis!

Meer informatie en het volledige programma vindt u op www.hetgesprekvansneek.nl. Ook kunt ons volgen via Twitter: @hetgesprekvan .