Dialoog over de sociale woningmarkt in Zeist met Jacques Monasch

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op maandag 18 november 2013.
Dialoog over de sociale woningmarkt in Zeist met Jacques Monasch
Bron: Blog Jacques Monasch

Zeist - De Partij van de Arbeid in Zeist organiseert samen met de woningcorporatie De Kombinatie een dialoogbijeenkomst over de sociale woningmarkt in Zeist.

Op het brede terrein van het huren verandert er veel, dit jaar en ook in de komende jaren. De gevolgen voor de gemeente Zeist, de corporaties en vooral voor de inwoners van Zeist zijn groot. Wat komt er op hen af? Blijven de woonlasten betaalbaar? Wat zijn de kansen van starters en hoe zit het met de doorstroming? Moet een woningbouwcorporatie woningen verkopen aan haar huurders en wat kan men anders nog voor hen doen? Wat is de rol en taak van de gemeente? Hoe gaan de politieke partijen daarmee om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014? Wat kunnen de inwoners van Zeist nog aan wensen of ideeën aan de politici meegeven?

Wij nodigen u harte uit voor deze dialoog. Wij gaan dan graag in gesprek, met elkaar en met u. De gespreksleider is Jan Reerink.

De dialoog vindt plaats op woensdag 27 november in het kantoor van De Kombinatie aan de Steniaweg 44 en begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. Het kantoor is bereikbaar via het parkeerterrein achter de inrit tussen de huisnummers 28 en 30.

Het programma is als volgt

Tweede Kamerlid Jacques Monasch licht de standpunten van de PvdA over het woonbeleid en de discussie in de Tweede Kamer toe. Vooral met het oog op de gevolgen voor de individuele burger. Willem de Bruin (bestuurder van De Kombinatie) en gemeenteraadslid Hans Goorhuis reageren hierop. Daarna volgt een dialoog met de aanwezigen.

(Bron: http://www.slotstadnieuws.nl/Zeist/dialoog-over-de-sociale-woningmarkt-in-zeist-met-jacques-monasch-pvda/)