BENELUX-liberalen steunen Guy Verhofstadt

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 4 december 2013, 21:39.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

De liberalen uit de BENELUX (Vlaamse Open-VLD, Waalse Mouvement Reformateur, Luxemburgse Democratische Partij, VVD en D66) steunen de kandidatuur van Guy Verhofstadt (Open-VLD) voor het voorzitterschap van de nieuwe Europese Commissie.

De zojuist aangetreden premier van Luxemburg, de liberaal Xavier Bettel, heeft daartoe het initiatief genomen via een conference call met Gwendolyn Rutten (Open-VLD), Louis Michel (Waalse MR), Mark Rutte (VVD), Alexander Pechteld (D66) en de voorzitter van de Liberale Internationale Hans van Baalen, die in Den Haag bijeen waren.

De BENELUX-liberalen willen één lijn trekken omdat zij hun onderlinge samenwerking van groot belang achten binnen de Europese Unie.

Een sterke Europese Markt, een stabiele munt en internationale handelsverdragen zorgen voor banen, de enige uitweg uit de huidige economische crisis. Tijdens het ALDE-congres van het afgelopen weekeinde in Londen gaf Guy Verhofstadt aan dat hij zich daarvoor sterk zal maken. Het gaat om "a Liberal Europe and not a Federal Europe", zei hij. Dat verbindt de Belgische oud-premier en huidige voorzitter van de ALDE-fractie met de collega-BENELUX-liberalen.

Foto: ALDE groep fractievoorzitter Guy Verhofstadt, tijdens speech ALDE Party Congress in Londen